Sensör ağını 10 bin adede çıkaran Blesh'ten Türkiye'nin iBeacon kullanım haritası

Sensör ağını 10 bin adede çıkaran Blesh'ten Türkiye'nin iBeacon kullanım haritası

Apple'ın ardından Google ile Physical Web ve şirketin yakın zamanda duyurduğu platform bağımsız beacon teknolojisi Eddystone'un iş ortakları arasına giren Blesh, Türkiye'deki genişlemesiyle ilgili verileri bizimle paylaştı. Bundan yaklaşık iki yıl önce iş başlayan Blesh'in verilerine göre girişim, 2015 yılı Temmuz ayı itibariyle Türkiye genelinde 49 şehire, 10 binin üzerinde sensör yerleştirdi.

10 bin sensörün Türkiye genelinde en yoğun toplandığı alanlarsa AVM'ler ve süpermarketler. Onu cafe&restoranlar ve bankalar takip ediyor. Blesh'in beacon'larıyla potansiyel müşterilere ulaşmaya çalışan şirketler için en yüksek dönüşüm oranıysa kafelerde ve restoranlarda (yüzde 25) yakalanıyor. Onu yüzde 22'lik dönüşüm oranıyla AVM'ler ve yüzde 21'lik dönüşüm oranıyla metrolar izliyor.

Bugüne kadar 50'nin üzerinde mobil uygulamayla çalıştığını söyleyen Blesh, bu uygulamaların indirilme sayıları baz alındığında 6 milyon kişiye dokunduğunu belirtiyor. Yine bu uygulamalarla 25 milyon kullanıcıyı kapsama alıyor.

Mikro lokasyon bazlı iletişimde, özellikle büyük hacimli mağazalarda, mağaza başına 100’ün üzerinde beacon düştüğünü not eden Blesh'in CEO'su Devrim Sönmez, "ABI Research araştırmasına göre dünyada beacon cihazlarının sayısının 2020’de 400 milyonu aşması bekleniyor. Biz de Blesh olarak iki yıldan az sürede gerçekleştirdiğimiz 10 bin sensör yayılımını önümüzdeki 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde 20 bin seviyesine getirmeyi hedefliyoruz” diyor.

Blesh_Infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.