Alibaba, offline perakende devi Suning'e 4,6 milyar dolar yatırım yapıyor

Alibaba, offline perakende devi Suning'e 4,6 milyar dolar yatırım yapıyor

alibabaAlibaba, Çin'in en büyük elektronik perakendecilerinden olan Suning'e 4,6 milyar dolar yatırım yapıyor. Alibaba bu para karşılığında Suning'in yüzde 19,99'luk hissesine sahip olacak.

Suning, Çin genelinde sahip olduğu 1.600 mağazasıyla en büyük perakende zincilerinden bir tanesi. Yapılan anlaşma çerçevesinde kullanıcılar Suning'in mağazasında gördükleri ürünleri Alibaba'nın mobil uygulaması üzerinden satın alabilecekler. Gelişmiş bir lojistik operasyon sistemine de sahip olan Suning, Alibaba ile yaptığı anlaşmadan sonra müşterilere ürünleri yalnızca iki saat gibi oldukça kısa bir sürede ulaştıracaklarını vaat ediyor.

Online ve offline şirketler arasındaki iş birlikleri, özellikle Çin pazarında şirketlerin son dönemde ağırlık verdiği iş modellerinin başında geliyor. Çin merkezli arama moturu devi Baidu'da gelecek üç yıl boyunca online-offline işbirlikleri için 3,6 milyar dolarlık bir bütçe oluşturduğunu duyurmuştu. Gayrimenkul devi Dalian Wanda Group'ta özellikle seyahet odaklı internet sitelerine toplam 1 milyar dolar tutarında yatırım yapacağını geçtiğimiz ay açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.