500 bin kullanıcıyı geçen Scorp, Joachim Behrendt'den yatırım aldı

500 bin kullanıcıyı geçen Scorp, Joachim Behrendt'den yatırım aldı

Türkiye'de gençler arasında son dönemin en popüler uygulamalarından biri haline gelen Scorp'un ilk yatırımıyla ilgili yeni bir haber, geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen tura, BIC'nin kurucu ortağı ve melek yatırımcı Dr. Joachim Behrendt'in de tura katıldığını duyurması oldu. Bugüne kadar Selçuk Saraç, Ömer Erkmen ve Tahir Zaimoğlu'ndan yatırım alan Scorp'un miktarı açıklanmayan turla hızlı büyümesini ve yurt dışı açılımının desteklenmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında 300 bin kullanıcıyı geride bıraktığını söyleyen Scorp'tan aldığımız bilgiye göre, Android uygulamasının yayınlanmasından ardından bugün, kullanıcı sayısı 500 binin üzerinde. Kullanıcıların yüzde 53'ünü erkekler, yüzde 43'ünü kadınlar oluştururken, yaş ortalamaları ise 21. Kullanıcıların bir konu hakkında yorumlarını kendi hazırladıkları 15 saniyelik videolarla paylaştıkları Scorp'a bugüne kadar yüklenen video sayısıysa 2 milyonu geçmiş. Girişimin bundan sonraki hedefi ise ABD'ye açılmak. Behrendt yatırımla ilgili açıklamasında, Scorp'un açıldığından bu yana dikkat çekici bir organik büyüme gerçekleştirdiğini ve yakın zamanda aynı başarıyı ABD'de tekrarlamak üzere harekete geçeceğini söylüyor.

mavi scorp

Scorp henüz tam anlamıyla gelir yaratan bir uygulama değil ancak viral videoları başta reklam olmak üzere farklı kampanyalar için markaların ilgisini çekiyor. Bunun ilk örneklerinden biriyse girişimin yakın zamanda Mavi ile yaptığı iş birliği olmuştu. Mavi ile Orta Anadolu ve Ekokojik Araştırmalar Derneği (EKAD), nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarını koruma altına almayı amaçlayan sosyal sorumluluk projesi Indigo Turtles için gençlere Scorp üzerinden ulaşmıştı.

Halihazırda farklı reklam modelleri üzerinde çalışan Scorp erişim büyüklüklüklerine göre, uygulama her açıldığında dönen 5 saniyelik video reklamlar; markaların bir video paylaşım kategorisinde görünmesini sağlayan video reklamlar ve Scorp ekibi tarafından markalar için hazırlanan native reklamlar olmak üzere üç farklı reklam modeli geliştirmiş. Girişim Mavi ile birlikte bugüne kadar aralarında DenizBank, Ruffles, YemekSepeti ve Doğuş Üniversitesi'nin olduğu farklı markalarla çalıştığını söylüyor.

Scorp, bu hızıyla bir süre daha yatırımcıların ilgisini çekecek gibi görünüyor, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.