Rus hackerler Pentagon'un e-posta sistemine saldırdı

Rus hackerler Pentagon'un e-posta sistemine saldırdı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçtiğimiz haftalarda Çin'i siber saldırılarla suçlamıştı. Bu kez Rusya, ABD'li yetkililer tarafından Pentagon'a karşı bir siber saldırı düzenlemekle suçlanıyor.

ABD yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 'çok yönlü bir siber saldırı' düzenleyen Rus hackerlar, Pentagon'un e-posta sistemine sızmayı başarmış. 25 Temmuz günü gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, 4 bin askeri ve sivil personelin bilgilerinin çalınmış olabileceği ifade ediliyor ve e-posta sistemi iki hafta için kapatılarak ve çevrimdışı ortama alınmış.

NBC News'e yapılan açıklamalara göre söz konusu saldırıda çok kısa sürede yığınlarca veriyi otomatik olarak çeken bir sistem kullanılmış. ABD'li yetkililer, Rus siber korsanların sosyal ağlarda şifrelenmiş sahte hesaplar kullanmış olabileceğini de düşünüyor.

Henüz saldırının Rusya hükümeti üzerinden mi yoksa bağımsız kişiler tarafından mı geldiği bilinmiyor. Ancak kapsam itibarıyla resmi kaynakların rol aldığına kesin gözüyle bakılıyor. Pentagon yetkilileri, gizlilik derecelendirilmesi yapılmış bilgilerin ele geçirilmediğini, sadece bu sınıflandırma dışında kalan e-postalara girildiğini belirtiyorlar.

Saldırından hemen sonra kapatılan sistemin bu hafta sonuna kadar yeniden çevrimiçi erişime açılması bekleniyor.

Ülkeler arasındaki bu tür saldırıların artık açık bir savaşa dönüştüğü kesin ama savaşta kimin suçlu olduğunu bilmek bulanık suda balık avlamaya benziyor. Hatırlatalım, Temmuz ayının ilk yarısında da ABD'de 21,5 milyon sosyal güvenlik numarasına ait bilgiler siber korsanlarca çalınmıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.