Instacart ilk yetenek satın almasını gerçekleştirdi

Instacart ilk yetenek satın almasını gerçekleştirdi

Online olarak market alışverişlerinizi kapınıza kadar getiren Instacart girişimi, bugüne dek aldığı milyonlarca dolarlık yatırımı yönetmeye başladı ve ilk satın almasını yaptı. Instacart, düğün fotoğraflarını paylaşmaya yarayan mobil uygulama Wedding Party'i satın aldı.

Detayları ve satın alma bedeli açıklanmayan anlaşmanın sonucunda, çok da aynı pazarlarda  bulunmadığını söyleyebileceğimiz bu girişimler artık sadece Instacart'ın başarısı için çalışacak. Instacart'ın bu ilk satın alması aynı zamanda bir yetenek satın alması. Kısacası Wedding Party uygulaması çalışanları ve teknolojiyi geliştiren ekip, elbette öncelikli olarak mühendisler, Instacart'a giriş yapacak.

Satın almanın hikayesi ise bir tanışıklığa dayanıyor. Söylenene göre Instacart kurucusu ve CEO'su Brandon Leonardo, kendi düğünü için Wedding Party uygulamasını kullanıyor. Ardından da Wedding Party'nin kurucu ortaklarıyla tanışıyor. Hem de tesadüf eseri Wedding Party logosunu sticker'larını kurucu ortaklarının bilgisayarlarında gördükten sonra.

Instacart'ın iletişimden sorumlu VP'si Andrea Saul ise bu ilk satın almalarının hem müşteriler hem de operasyon ekipleri için deneyimi geliştirmeye yönelik olduğunun altını çiziyor. Temmuz 2015 itibarıyla değerlemesi 2 milyar doları geçen Instacart, altyapısı için yaptığı yetenek satın almalarıyla yakında bakalım ne gibi geliştirmeler yapacak?

(1 milyar dolar değerlemeyi aşan diğer 21 e-ticaret sitesi hangileri merak ediyorsanız tıklayın)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.