Twitter'da istifa eden üst yönetici sayısı üçe yükseldi

Twitter'da istifa eden üst yönetici sayısı üçe yükseldi

Twitter'ın kurucu ortaklarından Dick Costolo, Haziran ayında CEO koltuğunu Jack Dorsey'e devretmiş ve Twitter'da kimin CEO olacağı tartışılmaya başlanmıştı. Twitter'a halen kimin CEO olacağı meçhul ama eleştiri alan ürün tarafındaki yetkili isimler birer birer Twitter'dan ayrılıyor.

Dick Costolo, görevini bırakmadan önce özellikle ürün geliştirme ve büyüme tarafındaki memnuniyetsizliği belirtmiş ve duyduğu endişeleri ve gelinen durumun 'kabul edilemez olduğunu' paylaşmıştı. Bu gelişmelerin ardından şirket içi süreçler hızlandı, ürün ve büyüme bölümlerinde işini bırakan üst düzey yönetici sayısı üçe yükseldi.

Geçen Salı günü çeyrek sonuçlarının açıklanmasından sonra Todd Jackson ile Christian Oestlien'in görevinden ayrılacağı öğrenilmişti. Şirket içi kaynaklara dayandırılan haberlere göre Trevor O’Brien da Twitter'dan ayrılan isimler arasına eklendi.

Üstelik Oestlien ve Jackson fazla vakit kaybetmeden yeni birer iş buldu bile. Oestlien Youtube ekibine, Jackson da Dropbox ekibine katılmış. O'Brien'ın Linkedin profilene yeni bir iş bilgisi eklemesiyse an meselesi.

Geçmiş yıllarda nefret söylemleriyle, son dönemde de 'trollerle' uğraşmak zorunda kalan Costolo, artık halka açık bir şirket olan Twitter'da daha ciddi bir sorumlulukla başbaşa kalmıştı. Costolo görevini bıraktıktan sonra tüm bu dertlerden kurtuldu ama görüşüne bakılırsa Twitter'ın sorunları devam ediyor.

Jack Dorsey, taşları yerinden oynatmak konusunda elini korkak alıştırmayacağını açıklamıştı ama Twitter'ın yaşadığı büyüme sıkıntıları yeterince kendini göstermiş durumda. Twitter'ın bu süreç dahilinde yeni CEO'suna ne zaman kavuşacağı ise bilinmezliğini koruyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.