Apple, Siri'nin görevleri arasına sesli mesaj asistanlığını da ekliyor

Apple, Siri'nin görevleri arasına sesli mesaj asistanlığını da ekliyor

apple-siri-seslimesajApple akıllı asistanı Siri'yi geliştirmeye devam ediyor. Yeni çıkan ve şirket tarafından da doğrulanan bilgiye göre Siri, kullanıcılara sesli mesajlar konusunda da asistanlık yapacak. Henüz test aşamasında olan ve geliştirilmeye devam eden proje, bittiğinde iCloud Voicemail ismini alacak.

Siri'yle kayıt edebileceğini sesli mesajlar, arandığınızda ve ulaşılamaz bir durumda olduğunuzda otomatik olarak karşı tarafa dinletilecek. Ek olarak alıcıya özel otomatik mesaj da bırakabileceksiniz. Örneğin bir toplantıya girerken o esnada sizi araması muhtemel olan X, Y ve Z kişileri için özel mesaj hazırlatıp Siri'ye yükleyebileceksiniz. Ayrıca yine ulaşılamaz olduğunuzda size bırakılan sesli mesajlar Siri tarafından yazı haline çevrilerek size SMS atacak, böylece mesajı sesli dinleme imkanınızın olmadığı durumlarda okuyabileceksiniz.

Şirketin bu yeni geliştirmeyi en erken 2016 yılında kullanıcılara sunması bekleniyor. Şu sıralar Siri iCloud Voicemail'in şirket içindeki geliştirici ekip tarafından denendiği ve büyük ihtimalle iOS 10'a entegre olarak kullanıcıya sunulacağı söyleniyor.

Görsel Kaynak: Annette Shaff / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.