Amazon, Echo'nun arkasındaki ses tanıma teknolojisini geliştiricilere açıyor

Amazon, Echo'nun arkasındaki ses tanıma teknolojisini geliştiricilere açıyor

Kasım 2014'te sesli komutlara karşılık veren akıllı hoparlörü Echo'yu tanıtan Amazon, işi bir adım daha ileri götürüyor. Echo'ya hayat veren ses tanıma yazılımı artık geliştiriciler tarafından da kullanılabilecek.

Geçtiğimiz hafta duyurulan Alexa Voice Service'in geliştirici önizlemesi dün itibarıyla kullanıma açıldı. Sunulan yazılım geliştirme kiti ve dokümanlar geliştiricilerin kendi sesli asistan uygulamalarını ve cihazlarını geliştirmesinine olanak tanıyor. Üstelik tamamen ücretsiz.

Çeşitli araçlar ve destek dokümanları hazırlayan Amazon, Alexa Fund adlı bir fon ile bu işe 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını da ekliyor. Söz konusu fon, geliştiricilerin, üreticilerin ve girişimcilerin insan sesini temel girdi olarak alan ürünler/teknolojiler geliştirmesi için harcanacak.

Yazılım entegrasyonunun kolayca yapılabileceğini belirten Amazon, bu adımıyla Apple ve Google gibi 'akıllı asistan' geliştiren oyuncuların bir adım ötesine geçmiş oluyor. Özellikle Google'ın beklenebilecek bir hamle yapan e-ticaret devi, bu teknolojide kendi bulut depolama servisini kullandığı için ayrı bir ek fayda daha sağlıyor. Geliştiricilerin bu alanda ne kadar üretken olacağı ise henüz bilinmiyor.

Eğer bu konuda projeleriniz varsa 'başlangıç rehberine' göz atabilir ve kayıt sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.