Mega'dan ayrılan Kim Dotcom, bu kez şansını Wikipedia modeliyle deneyecek!

Mega'dan ayrılan Kim Dotcom, bu kez şansını Wikipedia modeliyle deneyecek!

Dosya paylaşım dünyasının netameli ismi Kim Dotcom, yeni dosya paylaşım hizmeti Mega.nz bir ilgisinin kalmadığını açıkladı. Slashdot.org üzerinde kullanıcılardan gelen soruları cevaplayan Dotcom, Wikipedia modelinde yeni bir projeye hayat vereceğinin de haberini verdi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse; Kim Dotcom, uzun süren Megaupload kovalamacısından kurtulduktan sonra Mega.nz markası altında yeni bir şifrelenmiş dosya paylaşım hizmeti açmış ve 24 saat içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Dosya depolamanın yanında şifrelenmiş eposta ve görüntülü iletişim servisi Megachat adımlarını da atmıştı.

Kim Dotcom, paylaştığı yeni bilgilere göre Çin'de sahtekarlıktan aranan bir yatırımcının oyunları ve Yeni Zelanda hükümetinin el koyması nedeniyle Mega'dan tamamen ayrılmış. Artık Mega'da herhangi bir hissesi/etkisi bulunmayan Dotcom, Mega'da depolanan dosyaların güvenliğinden emin olmadığını da eklemiş.

Kâr amacı gütmeyen bulut depolama hizmeti

Yeni projesinin haberini de veren Dotcom, Wikipedia gibi kâr amacı gütmeyen ve kullanıcıların bağışlarıyla ayakta kalan bir model kullanacağını açıklıyor. Açık kaynaklı proje, kullanıcılarına sınırsız ve ücretsiz şekilde şifrelenmiş bulut depolama hizmeti sunacak.

Yıl sonuna kadar ağzını açmayacağını söyleyen internet kurdu, her zamanki gibi başta NSA olmak üzere devletler tarafından takip edilmeyen bir iletişim ve paylaşım ağı kurmak istiyor. Eski projesi Mega'ya da rakip olacak yeni projenin, ücretsiz bulut depolama hizmeti sunan internet devlerine de dokunacağına hiç şüphe yok.

Projenin şimdilik hayata geçip geçmeyeceği bile meçhul ama şimdiye kadarki en iyi Kim Dotcom projesi olması da mümkün. Zira 'bedavanın gücü' son yılların en çekici iş modeli olmuş durumda. Megaupload ile büyük bir servet edinerek lüks bir yaşam süren Kim Dotcom'un kâr amacı gütmeyen bir projeyi ne kadar sürdürebileceği ise madalyonun diğer yüzü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.