Windows 10 kısa sürede 14 milyon cihaza ulaştı

Windows 10 kısa sürede 14 milyon cihaza ulaştı

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10, sadece bir buçuk günde 14 milyon bilgisayara ulaştı. 29 Temmuz akşamı Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan yeni işletim sisteminin yayınlanmasının ardından henüz 48 saat bile geçmemişken 14 milyon bilgisayara ulaşması önemli bir gösterge. Ancak Microsoft işletim sistemini ücretsiz olarak sunduğu için yakın zamanda daha fazla ilgi bekliyor.

Şirketin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı olan Yusuf Mehdi, Windows'un blog sayfasında kaleme aldığı yazıda küresel olarak kullanıcılardan çok yüksek oranda olumlu geri dönüşler aldıklarını ve yakın zamanda herkesin Windows 10'u kullanabilmesi için süreci hızlandıracaklarını açıklamış. Bilindiği gibi Microsoft, yoğun talebe karşılık Windows 10 güncellemesini kullanıcılara grup grup sunuyordu böylece sistem üzerinde oluşabilecek bir yoğunlaşmanın önüne geçmek istiyordu.

Ücretsiz olması nedeniyle Microsoft, Windows 10'nun kullanıcılar arasındaki güncelleme oranının daha hızlı ve yüksek olmasını bekliyor. Yeni tarayıcı Edge, sesli komut sistemi Cortana ve daha birçok yenilikle gelen Windows 10'u detaylı olarak incelediğimiz yazıyla işletim sistemi hakkında fikir edinebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.