Razer, Android tabanlı oyun konsolu üreticisi OUYA'yı satın aldı

Razer, Android tabanlı oyun konsolu üreticisi OUYA'yı satın aldı

Geçtiğimiz sene Intel Capital'dan aldığı yatırımla 1 milyar dolarlık değerlemeyi aşan San Diego merkezli Razer, ilk satın almasını yaparak Android tabanlı oyun konsolu OUYA'ya sahip oldu.

Oyunculara odaklı klavye, fare, kulaklık ve akıllı bileklikler gibi donanımlar üreten Razer bu alanda oldukça tecrübeli bir şirket. Webrazzi Store'da da satışları devam eden ürünlerle birlikte geniş yelpazede ve farklı kategoride ürünleri bulunan Razer'ın, oyun konsolu şirketini alması sektörün de ilgisini çekti.

2012 yılında bir Kickstarter projesi olarak başlayan OUYA, Razer tarafından şu an için açıklanmayan bir miktara satıldı, ancak ödemenin tamamen nakit gerçekleşeceği Razer CEO'su ve kurucusu Min-Liang Tan tarafından açıklandı.

Razer, satın almayla birlikte OUYA'nın yazılım kaynaklarını ve yeteneklerini de satın almış oldu. Oyun konsolunun da dahil olduğu donanım kısmını almayan Razer, şirketin yazılım geliştirici kaynağını kendi projelerine aktaracak. Kısacası OUYA sahiplerinin üye oldukları platformun Razer'a satışının gerçekleştiğini not düşebiliriz. OUYA marka ismi, Android tabanlı bir oyun konsolu markası olarak yola devam edecekz

Satın alma sonrasında OUYA yatırımcısı bazı VC'ler ve OUYA'nın CEO'su ve kurucu ortağı Julie Uhrman da çıkış yaptı. Ancak OUYA'ya yılın başında 10 milyon dolar yatırım yapan Alibaba, kalmaya ve Razer ile yakından çalışmaya karar vermiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.