Google Ventures'ın Avrupa'daki yeni yatırımı: Secret Escapes

Google Ventures'ın Avrupa'daki yeni yatırımı: Secret Escapes

2014'ün Temmuz ayında Avrupa ofisini açan ve Avrupa'da 100 milyon dolarlık tohum yatırım yapmayı planlayan Google Ventures, Londra merkezli Secret Escapes'in 60 milyon dolarlık yatırım turuna öncülük etti.

Seçkin bir turizm/tatil sitesi olarak hizmet veren Secret Escapes'in yeni yatırımına Google Ventures'ın yanısıra Index Ventures ve Octopus Investments gibi mevcut yatırımcılar da katıldı. 2011'de kurulan girişim şimdiye kadar 8 milyon dolar yatırım almıştı.

Yeni yatırımla beraber Birleşik Krallık, Almanya ve Nordik ülkelerinde yaygınlaştırmak isteyen Secret Escapes, geçtiğimiz dönemde bazı küçük satın almalar da yaparak pazarda adını duyurmuştu. Şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon gece konaklaması satan girişimin üye sayısı 19 milyonu buluyor.

Google Ventures yöneticilerinden Tom Hulme'nin açıkladığı Secret Escapes yatırımı, Avrupa pazarındaki turizm odaklı girişimler için rekabetin daha da çetin geçeceğini gösteriyor.

Hatırlatmak gerekirse; Google Ventures daha önce de Avrupa'da Kobalt Lost My Name ve Yieldify yatırımlarının dışında Oxford Science Innovation Fund'a da destek vermişti. Google Ventures'ın Türkiye'deki girişimlerden birine yatırım yapıp yapmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.