Didi Kuaidi şimdi de özel şöfor arayanlara hizmet veriyor

Didi Kuaidi şimdi de özel şöfor arayanlara hizmet veriyor

Uber devasa Çin pazarında hatırı sayılır bir pay almaya çalışıyor ama Didi Kuaidi, iş modellerini çeşitlendirerek büyümeye devam ediyor. Çinli girişim şimdi de kişilerin özel şöfor olarak çalışarak para kazanmasının yolunu açıyor.

Temmuz ayında 2 milyar dolarlık yatırım alan Didi Kuaidi'nin yeni hizmetinden faydalanmak siteyen araç sahipleri, özel şöforlere ilk 10 kilometre için sabit fiyat verecek. Sonraki her kilometre içinse sürüş ücretine belli bir tutar daha eklenecek.

Didi Kuaidi özel şöfor olarak çalışmak için şimdiden 1 milyon kişinin hazır olduğunu belirtiyor ve bu işte büyük bir potansiyel olabileceğini gösteriyor.

Özel şöfor çağırma işi Çin'de mevcut bir uygulama ancak bu uygulamanın ülkenin batı bölgelerinde düşüşte olduğu belirtiliyor. Yeni hizmetini 10 şehirde başlatan Didi Kuaidi ise bu potansiyele güvenerek taksi uygulamalarından 3 milyon kullanıcının faydalandığını söylüyor ve kısa sürede 15 şehire yayılmayı hedefliyor.

Çinli girişim geçen ay 'shuttle' olarak adlandırılan otobüs servisi modelini uygulamaya almıştı ve ilerlemesini sürdürmekte kararlı görünüyor. 2015 için 2.69 RMB (433 milyon dolar) olarak hesaplanan pastadan farklı kanallar aracılığıyla mümkün olduğunca çok pay almak istiyor.

Çin stratejileri basına sızan Uber'in bundan Didi Kuaidi'ye nasıl karşılık vereceği ve bu modelin dünyanın farklı ülkelerine yansıyıp yansımayacağı merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.