Amazon'dan teknoloji girişimlerine özel pazar yeri: Launchpad

Amazon'dan teknoloji girişimlerine özel pazar yeri: Launchpad

Amazon teknoloji girişimlerine özel pazar yeri Launchpad'i bugün açtı. Launchpad, donanım girişimlerine ait yenilikçi ürünlerin Amazon üzerinden tanıtımı, pazarlanması ve dağıtımının yapılmasını sağlıyor.

İlk etapta 200'den fazla ürünün satış sunulduğu Launchpad için Amazon aralarında Y Combinator, Andreessen Horowitz ve Indiegogo'nun olduğu 25 kurumla iş birliği yapmış. Bağlantılı valiz girişimi Bluesmart, eero Wi-Fi, kendin yap bilgisayar kiti Kano, Sphero, Osmo oyun kiti gibi ürünler ilk göze çarpanlar arasında. Ürünlerin belirli konseptlere göre öne çıkarıldığı Launchpad'de, Indiegogo'da fonlananlar; bağlantılı ürünler ve sağlık & fitness gibi kategorileri görmek mümkün. Amazon, bu şekilde girişimlere aşina olmayan kullanıcıların da, ürünlerle tanışmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

indiegogo amazon

Launchpad'de her bir ürün sayfası, tipik e-ticaret sayfalarından farklı olarak, üreticiyle ilgili detaylı bilgiler içeriyor. Sayfada ürüne ait videolar ve basından yansımalar gibi bölümler yer alıyor. Bunlarla birlikte Amazon tarafından girişime yöneltilen, ürünü nasıl geliştirildiği, ürünün benzerlerinden nasıl ayrıştığı gibi sorulara girişimlerin verdiği yanıtlar bir soru-cevap metni şeklinde yer alıyor. Girişimlerin, kendi sayfaları ya da farklı platformlar yerine Amazon Launchpad üzerinden ön sipariş alması mümkün. Girişimler Launchpad'de yer almak için, satış komisyonu dışında, herhangi bir ücret ödemiyorlar.

launchpad 2

Amazon'un yeni pazar yeni girişimlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilecek nitelikte olabilir. Elbette önemli bir sorun, hızla daha kalabalık hale gelecek olan pazar yerinde, yeni ürünlerin nasıl keşfedileceği olacak. Elbette bu, Amazon'un sorunu değil ancak kesinlikle dikkate alınması gereken bir konu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.