Singapur merkezli teknoloji blogu E27'ye 650 bin dolar yatırım

Singapur merkezli teknoloji blogu E27'ye 650 bin dolar yatırım

Yatırım alan teknoloji blogları arasında şimdi de Singapur merkezli E27.co katıldı. Asya pazarındaki teknoloji ve girişim haberlerini derleyen E27'ye 650 bin dolar yatırım geldi.

2006 yılında kurulan E27'nin aldığı yatırım 2015 sonuna kadar artırabilecek. Kendi dikeyinde etkinlikler de düzenleyen site, en önemli (Webrazzi Summit niteliğinde) etkinliği Echelon ile Asya'nın teknoloji ve internet dünyasını 2 gün boyunca masaya yatırıyor.

Teknoloji Blogu E27

Techcrunch'ın kaynaklarına göre mevcut yatırımcılardan gelen yeni yatırım bu yıl içinde kapanması beklenen 3 milyon dolarlık bir yatırımın ilk parçası. Ancak E27 kurucu ortaklarından ve CEO Mohan Belani yatırım hakkında detay vermiyor.

2013'te 615 bin dolar yatırım alan E27'nin arkasında 8capita Partners, Ardent Capital, B Dash Ventures ve Pinehurst Advisors gibi Asya pazarındaki bir grup yatırımcı bulunuyor.

Asya pazarındaki diğer yatırımlar

Hatırlatmak gerekirse Asya pazarına odaklanan bir başka teknoloji blogu Tech In Asia da geçtiğimiz aylarda 4 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. 2011'de kurulan Tech In Asia'nın daha önce önemli yatırımcılardan 3 milyon dolarlık bir yatırım aldığı da düşünülürse E27'nin yatırımının rekabet adına önemli ve gerekli bir hamle olduğu pekala söylenebilir.

Digital News Asia'nın geçen yıl aldığı 300 bin dolarlık yatırım, Deal Street Asia'nın kendi ekibine yaptığı yatırımlar ve News Corp. tarafından satın alınan VC Circle da Asya pazarında adı anılması gereken dijital medya yatırımları arasında.

Asya pazarındaki rekabetin nasıl şekilleneceğini bilmek zor ancak dünya genelinde 2006 yılında kurulup başarılı olan teknoloji bloglarının hemen hepsinin yatırım aldığını görüyoruz. Bildiğiniz gibi bu listeye Webrazzi de dahil. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.