Nintendo hackathon etkinliği için Facebook'u ziyaret ediyor

Nintendo hackathon etkinliği için Facebook'u ziyaret ediyor

Nintendo, Wii U konsolu için piyasaya sürmeye hazırladığı Super Mario Maker adlı oyunun gelişini kutlamak için çok özel bir hackathon etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nintendo bu hackathon etkinliği için Facebook ile bir ortaklığa gitmiş ve hackathon'a davet edilen kitleyi de Facebook'un Menlo Park'taki ana ofisinde 28 ve 29 Temmuz tarihleri arasında ağırlayacak.

Facebook şirket kültürünün ayrılmaz birer parçası olan hackathon etkinlikleri, katılımcı olan çalışanlara yeni bir perspektiften bakma ve ilgi çekici şeyler yaratabilme olanağı sunuyor. Yapılacak etkinliğe katılan Facebook çalışanları, Super Maroi Maker oyunu için özel bir bölüm tasarlayacaklar.

Super Mario Maker için bireysel ya da takım olarak bölüm tasarlayan Facebook çalışanları, yine her iki şirketten belirlenen jüri üyelerine sunumlarını gerçekleştirecekler. Nintendo ve Facebook çalışanlarının bulunduğu jüri grubu, hackathon'a katılan kişi ya da ekiplerin projelerini değerlendirecek. Hackathon sonunda ise, Super Mario Maker'ın bölümlerinden bir tanesi de bu kazanan bölüm olacak.

Nintendo Amerika'nın satış ve pazarlamadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Moffitt'in açıklamalarına göre, Super Mario Maker'da bölüm tasarlama ve arkadaşlarınızla paylaşmak oldukça kolay olacak. Bu noktada, paylaşım ve iletişim dendiğinde ilk akla gelen sosyal ağlardan birisi olan Facebook'a ve onun yetenekli çalışanlarına güvendiklerini belirtiyor. Facebook çalışanları da hackathon'a katılarak, Nintendo'nun piyasaya çıkacak oyununu herkesten önce denemiş olacak.

Nintendo Wii U konsolu için 11 Eylül tarihinde piyasaya çıkması beklenen oyunda, kullanıcılar Super Mario oyunları ve bölümleri tasarlayabilecek. Oyunun büyük bir başarı yakalaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.