2 milyon kullanıcı, 4 milyon dolar yatırım Frontback'i ayakta tutmaya yetmedi

2 milyon kullanıcı, 4 milyon dolar yatırım Frontback'i ayakta tutmaya yetmedi

Popüler selfie uygulaması Frontback kapanıyor Kurucusu ve tasarımcısı Fredd della Faille'nin kaleme aldığı veda notuyla resmen duyurulan habere göre, Frontback 15 Ağustos tarihinden itibaren servisini durduracak. Kullanıcılarına kendi fotoğraflarını indirmeleri için bir ay süre tanıyacak olan uygulamanın 15 Eylül'de deyim yerindeyse fişi çekilecek.

Kullanıcıların iOS ve Android telefonlarının ön ve arka kameraları kullanarak selfie'lerini ve etraflarında gördüklerini filtresiz bir şekilde tek bir kareye sığdırmalarını sağlayan Frontback, bundan iki yıl önce yayına başlamıştı. O dönemde bu yeni fikirle büyük ilgi gören uygulaması için girişim, aralarında Alexis Ohanian, Index Ventures, Michael Arrington, SV Angel, Betaworks gibi tanınmış yatırımcıların olduğu kalabalık bir gruptan yaklaşık 4 milyon dolar yatırım almıştı.

frontback ekran

Geçen sürede dünya çapında 2 milyon kullanıcıya ulaşan Frontback için bu bir başarı öyküsü gibi görünse de kurucusu, gerçeklerin farklı olduğunu söylüyor. Uygulamanın yeni kullanıcı kazanması için çok çalıştıklarını söyleyen della Faille, Ann Arbor, Brüksel ve Tokyo gibi şehirlerde bunu başarsalar da, yeni kullanıcıların büyük çoğunluğunun Frontback'in neden farklı olduğunu anlamakta zorlandığını belirtiyor. Bu da uygulamanın kullanım sıklığını ciddi ölçüde düşüren bir faktör olarak, kaçınılmaz sonu getiriyor. Zira bir selfie uygulaması olarak kurgulanan Frontback'in insanların dünyayı keşfetmesine yardımcı olacak bir sosyal ağ olarak devam etmesi gerekiyordu plana göre. Gelinen nokta ise popüler bir sosyal ağın devamlılığı için yeterli değildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.