Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'ten reklamsız sosyal ağ girişimi: TPO.com

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'ten reklamsız sosyal ağ girişimi: TPO.com

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, "Twitter'a benzeyen" ancak tamamen reklamsız olarak kurgulanan sosyal ağ girişimi TPO.com'u tanıttı. Wales'in geçtiğimiz yıl başında yönetim kuruluna katıldığı sanal mobil operatör The People's Operator (TPO) ortaklılığıyla geliştirilen sosyal ağ, kullanıcıların sosyal amaçlar etrafında birleştirmeyi amaçlıyor. TPO'nun odağında sosyal amaçlar ve diğer kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için bağış yapmayı olabildiğince kolaylaştırmak ve hızlandırmak var.

Tipik bir sosyal ağ gibi, kullanıcıların fotoğraf ve video içeriklerini paylaşıp, durum güncellemeleri yapabileceği TPO'nun en önemli farklı iş ortakları olarak reklam verenler yerine sosyal sorumluluk organizasyonlarını belirlemesi. Bu sayede bir bağış platformu olarak kullanılabilen TPO, kullanıcıların desteklemek istedikleri bir konuyla ilgili farkındalık oluşturacak bir kampanya yapması ve fon toplaması için gerekli araçlarla birlikte sunuluyor.

tpo.com

2012 yılında Birleşik Krallık'ta sunulmaya başlanan TPO mobil ağı, müşterilerinin ödeyecekleri faturaların yüzde 10'unu dilerlerse bir hayır kurumuna bağışlamasına izin veriyor. Bununla birlikte elde ettiği karın yüzde 25'ini de hayır kurumlarına bağışlayan TPO, sosyal ağıyla birlikte ABD'ye açılıyor. Yeni sosyal ağ, mobil operatörün daha geniş bir kitleye ulaşmasını destekleyebilir. Bundan daha önemlisi daha bağlı ve büyük bir TPO nüfusu oluşturulmasına yardımcı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.