Qualcomm tarihindeki en büyük işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor

Qualcomm tarihindeki en büyük işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor

En büyük çip üreticilerinden olan Qualcomm, giderlerini azaltmak için tarihindeki en büyük işten çıkarma operasyonunu yapmaya hazırlanıyor. Operasyon tamamlandığında şirketin toplam işgücünün %15 daralmış olacak.

2014 finansal raporuna göre 31.300 çalışanı bulunan şirket artan masraf yükünün önüne geçmek için 4.700 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmaların yanında şirket bazı ofislerini de kapatacak ancak bunların sayısı henüz belli değil. Bazı ofislerin daha düşük maliyete sahip bölgelere taşınması da planlar arasında. Qualcomm'un ofisleriyle ilgili bu hamleleri 2016 mali yılı içerisinde yapması bekleniyor.

2015 mali yılı içerisinde Qualcomm'un masraflarının toplam 7,3 milyar dolar olması bekleniyordu. İşten çıkarmalardan sonra şirketin masraflarının 1,1 milyar dolar düzeyinde azalması bekleniyor. Gelir ve kâr olarak ise şirket özellikle son bir yıldır oldukça kötü bir performans göstermişti. Geçtiğimiz iki yılın gelir ve kâr performansları karşılaştırıldığında şirketin geliri %14, kârı ise %47 oranında azalmıştı.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.