DataFox, 5 milyon dolar yatırımla analiz platformunu güçlendirecek

DataFox, 5 milyon dolar yatırımla analiz platformunu güçlendirecek

ABD merkezli girişim analizi platformu DataFox.co, 5 milyon dolarlık bir yatırım alarak toplam yatırım tutarını 6.78 milyon dolara çıkardı.

Daha önce yaklaşık 2 milyon dolar yatırım alan Datafox'un yeni yatırımının arkasında Goldman Sachs, Green Visor Capital, Stanford StartX ve bir grup yatırımcı yer alıyor. Hali hazırda Google Ventures da DataFox'un yatırımcıları arasında yer alıyor.

2013'te San Francisco'da kurulan girişim temel olarak halka açık olmayan teknoloji girişimlerinin büyüme istatistiklerini takip ve analiz ediyor. Yatırımcıların başarılı girişimleri keşfetmesine ve daha isabetli kararlar almasına yardımcı oluyor.

Şu anda 15 kişilik bir ekibi olan Datafox, yeni yatırımla birlikte yıl sonuna kadar çalışan sayısını yaklaşık 3 katına (40 kişiye) çıkarmayı hedefliyor. Tanıttığı yeniliklerle de kullanıcı tabanının katlamak istiyor.

DataFox-team

DataFox Teams, Conference Navigator yenilikleri

Kısaca bu yeniliklere değinmek gerekirse, DataFox Teams yeniliği platform içinde birlikte çalışma yetenekleri sunuyor. Aynı şirketteki ekip arkadaşları DataFox üzerinde mesajlaşma, bir başkasının listesi için alarm kurma vb. özelliklerle daha sıkı bir çalışmalar yapabiliyor.

Veri bilimi ve doğal dil işleme teknolojilerini kullandıklarını söyleyen DataFox kurucu ortaklarından Bastiaan Janmaat, Conference Navigator yeniliğiyle DataFox kitlesine dönük etkinliklerin takip edebileceğini paylaşıyor. 18 aylık agresif bir büyüme planıyla 2013'te 25 milyar dolar olduğu tahmin edilen pazarda olabildiğince fazla pay almak istiyor.

Datafox yatirimci analiz platformu

DataFox'un ABD pazarında yatırımcılara dönük girişim analiz hizmetleri sunan CB Insights ve Mattermark gibi rakipleri var. Türkiye'de kurulan Startups.watch'un da MENA bölgesi için benzer bir hizmet sunmaya başladığını sizlerle paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.