Alman otomobil üreticileri Nokia'nın harita servisi HERE'ı satın almayı planlıyor

Alman otomobil üreticileri Nokia'nın harita servisi HERE'ı satın almayı planlıyor

Aralarında kıyasıya rekabet bulunan ve hepsi de Almanya merkezli otomobil üreticileri Audi, BMW ve Daimler AG (yani Mercedes-Benz'in bulunduğu grup), bir araya gelerek ittifak oluşturdu. Bu bir araya gelmenin sebebi ise, sürücüsüz otomobiller için gereken teknolojik altyapıya yatırım yapma olarak nitelendiriliyor.

Alman üreticilerin, Nokia'nın dijital haritalandırma bölümü ve HERE markası için toplamda 2.5 milyar Euro'yu gözden çıkardığı ve bu fiyat üstünden bir satış gerçekleşeceği açıklandı. Sözleşmenin birkaç gün içerisinde imzalanması beklenirken, şirkeye yakın kaynaklar anlaşmanın herkes için açık bir platform oluşturmak olduğunu söylüyor.

Bildiğiniz gibi Nokia'nın harita servisi HERE bir süredir görücüye çıkmış ve satılacağı dedikoduları açıkça biliniyordu. Google ve hatta Facebook'un Nokia HERE altyapısını kullanmaya başlamasıyla da Facebook'un adı Nokia'nın harita servisini alabilecek şirketler arasında yer alıyordu.

Google'ın geliştirdiği sürücüsüz otomobile karşı meydanı boş bırakmak istemeyen otomobil üreticileri elden geleni yapıyor. Kısacası otomobil şirketleri de meydanı Google ve Apple gibi devlere bırakmamak için şimdiden bazı adımlar atmaya ve kendilerini savunmaya başladı. Böylesi bir durumun birbiriyle ezeli rekabetteki şirketleri bir araya getiriyor olması da oldukça çarpıcı bir gelişme. Nokia cephesindeyse, HERE satışından elde edeceği bu nakitin akıllı telefon pazarına geri dönüş için kullanılması tartışılıyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.