Sony, ZMP ile şirketlere özel insansız hava araçları geliştirecek

Sony, ZMP ile şirketlere özel insansız hava araçları geliştirecek

Küçük boyutlu işlevsel insansız hava araçlarının (drone) kullanımı arttıkça teknoloji şirketleri de adımlarını hızlandırıyor. Japon elektronik devi Sony, bir başka Japon robotik şirketi ZMP tarafından kurulan Aeorosense adlı şirket, şirketlere dönük hizmetler sunacak.

Sony'nin açıklamasına göre, söz konusu şirket 2016 yılında faaliyetlerine başlayacak. Robotik ve otomasyon konusunda uzmanlaşan ZMP ile geliştirilecek insansız hava araçları havadan fotoğralama yapmak, veri toplamak ve bunları analiz etmek gibi farklı hizmetler sunacak.

Bu ortaklığı nesnelerin interneti (IoT) alanındaki stratejilerinin bir parçası olarak gören Sony, yeni şirkette yüzde 50,005 hisseye sahip. İki Japon şirket, kamera ve telekomünikasyon teknolojileri, sensörler ve robotik konusundaki tecrübelerini bir potada eriterek bulut tabanlı veri işleme yoluyla saha çalışmalarıyla toplanan görüntüleri anlamlandırılacak.

Telekomünikasyondan tarımsal şirketlere kadar farklı sektörlerdeki şirketlerin bu alanda çeşitli ihtiyaçları sözkonusu ve Aerosense bu ihtiyaçları karşılamaya odaklanacak. Bu alanda hizmet veren Çinli şirket DJI ile özellikle Uzakdoğu - Asya Pasifik bölgesinde mücadele edecek.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.