eBay ikinci el giysi girişimi Twice'ı satın aldı

eBay ikinci el giysi girişimi Twice'ı satın aldı

E-ticaret devi eBay, online olarak ikinci el giysi satan ve bunun için özel bir yazılımı bulunan Twice'ı satın aldığını duyurdu. Twice, markalı ve kullanılmış ürünlerin ikinci el olarak satılmasına olanak tanıyor.

Twice'ın nasıl çalıştığından kısaca bahsetmek gerekirse, kullanıcılar ilk etapta kullanılmış ürünlerini Twice'a ücretsiz kargo ile iletiyor. Girişime ulaşan ürünler temizleniyor, fotoğraf çekimleri yapılıyor, fiyatı belirlenip, satışa sunuluyor ve özel olarak paketlenerek ikinci sahiplerine ulaştırılıyor.

Bugüne dek 3 yatırım turunda 23 milyon dolardan fazla yatırım alan Twice'ın merkezi San Francisco'da bulunuyor. 2012 yılında kurulan şirket, aynı yıl Funders Club'da yatırım bekleyen girişimler arasında yer almıştı. 50'ye yakın çalışanı bulunan şirket, bu ay sonu kapatılmasının ardından bazı çalışanlar eBay bünyesine geçecek ve kariyerlerine eBay'de devam edecek. Bu da eBay'in Twice'ı hem teknolojisi hem de insan kaynağı için aldığını bize gösteriyor.

Twice'ın web sitesinde yer alan indirimle birlikte, eBay'in Twice'ı satın aldığı ve kapatılacağı da kullanıcılara duyuruldu. Düşülen notta, eBay'in Twice'ın teknolojisini ve kendisini satın aldığı belirtildi ve ürünlerde kullanılabilecek yüzde 30'luk bir indirim kodu da kullanıcılarla paylaşıldı. Görünüşe bakılırsa, Twice eldeki stoklarını bitirdikten sonra bu isimle operasyonuna devam etmeyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.