Adphorus, 500 Startups'ın katılımıyla 1 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Adphorus, 500 Startups'ın katılımıyla 1 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Türkiye'nin önde gelen adtech girişimlerinden Adphorus, 500 Startups ve ismi açıklanmayan Avrupalı bireysel ve kurumsal melek yatırımcıların katıldığı turda 1 milyon dolar tohum yatırım aldı.  Türkiye’nin reklam kategorisindeki tek Facebook Marketing Partner’ı olduğunu söyleyen Adphorus, yatırımla birlikte performans pazarlaması platformunun başta Batı Avrupa olmak üzere gelişmekte olan pazarlardaki yayılımını hızlandırmakta kullanacak.

Şekip Can Gökalp, Adphorus yönetim kuruluna katıldı

Yatırım turuyla birlikte Adphorus tarafından gelen bir diğer önemli haber de, bir süre önce Opera Mediaworks tarafından satın alınan mobilike'ın kurucusu Şekip Can Gökalp'in Adphorus yönetim kuruluna katılması. Gökalp, halihazırda girişimin yatırımcıları arasındaydı.

500 Startups ortağı Sean Percival, Türkiye'den bir girişime yaptığı ilk yatırım ile ilgili, Adphorus'un Facebook pazarlama çözümleri konusunda lider bir reklam platformu olduğunu halihazırda ispatladığını ve 500 Startups'ın bölgede yeni fırsatlar aramaya devam ettiğini söylüyor. Adphorus CEO'su Volkan Çağsal'ın da açıklamasında belirttiği gibi, girişimin aralarında Almanya ve İsveç'in olduğu farklı Avrupa ülkelerinden gelen yatırımcılar ve 500 Startups tarafından desteklenmesi küresel ölçeklenmesi açısından büyük avantaj sağlayabilir.

2015 yılında İstanbul'da kurulan Adphorus, Facebook’ta reklam yönetimi ve optimizasyonuna odaklandı ve bu alanda geliştirdiği teknolojilerle öncü girişimlerden biri oldu. Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika pazarlarını hedefleyen girişim, e-ticaret, seyahat ve mobilde global reklam verenlerle çalışıyor. Bunlar arasında yer alan trivago Adphorus pazarlama çözümlerini 40 farklı pazarda uyguluyor.

Mobil ölçümleme teklifileri adjust işbirliğiyle güçlendi

Adphorus'un hızlı büyümesiyle birlikte yatırımcıların desteğini almasında yaptığı teknolojik geliştirmeler de etkili. Girişimin kendi geliştirdiği Marvin adında algoritmik optimizasyon motoru, reklam teklif yönetimi ve bütçe dağıtımının ön görerek modellenmesini sağlıyor. Buna ek olarak Adphorus mobilde elini güçlendiren önemli bir iş birliğine yakın zamanda mobil ölçümleme platformu adjust entegrasyonuyla imza atmıştı. Anlaşmayla birlikte Adphorus müşterilerinin, adjust verilerini Adphorus üzerinden takip etmesi ve bu verilere göre optimizasyon yapması mümkün hale gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.