Bir milyon kullanıcıyı aşan Koding'ten önemli yenilik: Koding for Teams

Bir milyon kullanıcıyı aşan Koding'ten önemli yenilik: Koding for Teams

1 milyon 250 bin kullanıcıya ulaşan Koding, önemli bir yeniliğin arifesinde: Koding for Teams.

Yazılım geliştiricilerin online olarak kod yazabildiği, gerçek sunucularda çalıştırabildiği ve diğer yazılım geliştiricilerle iletişim kurup beraber çalışabildiği Koding, yaklaşık 3 sene içerisinde önemli rakamlara ulaştı ve 10 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Ekipten aldığımız bilgiye göre platform üzerinde bugüne kadar 1 milyar satırdan çok kod yazılırken üyelerin yarısından fazlası da ABD içinden.

Bunun dışında Koding for Teams'e geçmeden önce Koding'in 25 çalışanı aştığını, ekibin yüzde 90'ının mühendislerden oluştuğunu ve Koding'i en çok kullanan ilk 10 ülkeden birinin de Türkiye olduğunu belirtelim.

PaaS -> Development Environment as a Service

PaaS (Platform as a Service) kategorisinde değerlendirebileceğimiz Koding, Koding for Teams ile 'Development Environment as a Service' boyutuna geçiyor yani 'online IDE' kalıbından çıkıp yazılım geliştiricilerin halihazırda kullandığı IDE ve sunucularla entegre oluyor. Öyle ki, aldığımız bilgiye ve yapılan açıklamalara göre Koding for Teams ile GitHub, Amazon Web Service, DigitalOcean ya da herhangi bir sunucuda duran projeniz için platform üzerinde çalışmak mümkün.

Koding for Teams fikrinin arkasındaki problemden yola çıkmak gerekirse; Koding'in 50 bin yazılım geliştiriciyle yaptığı anket çalışmasına göre, işe yeni başlayan bir yazılım geliştirici ortalama bir ay içinde eğitim ve 'alışma' sürecini tamamlayıp ilk 'commit'ini yapabiliyor. Diğer yandan yazılım geliştiriciler haftada bir günlerini, yani zamanlarının yüzde 20'sini, ekip içi iletişim ve diğer geliştiricilerin problemleri/sorularıyla harcıyor.

Koding for Teams ile tüm bu zaman kaybı ve iletişim problemlerinin önüne geçmek isteyen Koding, yazılım geliştiricilerin bilgisayar başına oturduklarında açacakları ilk uygulama/araç olmak istiyor.

koding-for-teams

Yazılımcıların 'ortam' sorununu çözmek isteyen Koding, iletişim ve üretkenlikte de iddialı

webrazzi.koding.com gibi bir alan adı üzerinden çalışacak olan Koding for Teams'i üniversiteler, küçük-orta-büyük ölçekli yazılım ekipleri, açık kaynak kodlu projeler ve freelance/uzaktan çalışanlar kullanabilecek.

Platformun çalışma mantığı ise oldukça basit. Her bir 'team'  yani takım, kendi ihtiyaçları doğrultusunda bir 'setup' dosyası oluşturuyor. Aslında bir metin dosyası olan bu 'setup' ile takıma yeni katılanlar için ilgili sunucuya bağlanma, yazılımların kurulması, proje yönetimi ve benzeri araçlarda çeşitli aksiyonlar alma gibi işler yapılıyor. Kısa sürede kod yazmaya hazır hale gelen yazılım geliştirici, kendi bilgisayarındaki  IDE'si ya da metin editörü ile kodunu yazabiliyor, takıldığı noktada ekip içinde yardım isteyebiliyor, Koding'in 'sosyal' imkanlarından yararlanıyor.

Herkesin yaşıyor olduğu, oldukça net bir probleme çözüm arayan Koding; özetle hem yazılımcıların ortam kurulumu gibi 'environment' problemlerini çözmek istiyor hem de iletişim ve üretkenlik adına yazılım geliştiricilerin ilk kullandığı araç olmak istiyor.

Eylül-Ekim ayında yayında olması beklenen bu Koding for Teams için hemen şimdi bekleme listesine kayıt olabilir, yerinizi ayırtabilirsiniz. Bu arada Koding'teki iş fırsatları -özellikle Koding'i anlayabilen ürün yöneticileri- içinse [email protected] e-posta adresine yazabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.