Flipagram müzik yayıncılarıyla lisans anlaşması imzaladı

Flipagram müzik yayıncılarıyla lisans anlaşması imzaladı

Fotoğraflarınızı birleştirerek video klip haline getirmenizi ve bunların da arkalarına müzikler ekleyerek videolar oluşturmanızı sağlayan mobil uygulama Flipagram, müzik arşivini genişletmek için bir dizi büyük ve bağımsız müzik yayıncısı ile global lisans anlaşması imzaladı.

Aralarında Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music, Merlin ve The Orchard gibi yayıncılarla imzaladığı lisans anlaşması, Flipagram'ın müzik kütüphanesinin büyümesini sağlıyor. Böylece Flipagram kullanıcıları farklı müzikleri de uygulama üstünden seçebilecek.

Flipagram'ın vardığı bu global lisanslama anlaşması, müzikleri, sanatçıları ve yayıncıları da dolaylı olarak öne çıkaracak. Müziklerin kısa versiyonlarının videolarda kullanılması ve Flipagram'ın bunları öne çıkarması, müziklerin kullanıcılar arasında yayılması, bilinirliğinin artması anlamına geliyor. Böylece müzik yayıncılarıyla Flipagram arasında bir kazan - kazan anlaşması hakim diyebiliriz.

Flipagram'ın CEO'su ve kurucusu Farhad Mohit, uygulamalarının çekirdek etmenlerinden birinin müzik olduğunu söylüyor ve kullanıcılara en iyi müziği videolarına eklemek için fırsat sunmaları gerektiğinin farkında olduğunu belirtiyor.

Son olarak Flipagram'ın 70 milyon dolarlık bir finansman desteği aldığını da belirtelim. Sequoia Capital önderliğinde, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Index Ventures da Flipagram'a yatırım yapan yatırımcılar arasında yer alıyor. Ücretsiz olarak dağıtılan Flipagram'ın hem iOS hem de Android versiyonları yayında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.