Google ABD'de mobil reklamlara 'satın al' butonu eklemeye başlıyor

Google ABD'de mobil reklamlara 'satın al' butonu eklemeye başlıyor

Arama motoru olmanın çok ötesine geçen Google, Amazon ve eBay ile arasına rekabet sokacak yeniliği nihayet tanıttı. Mountain View merkezli şirket mobil arama sonuçlarına 'satın al' butonu ekleyecek ve e-ticarette yeni bir sayfa açacak.

"Purchases on Google" (Google'da satın al) adıyla duyurulan yenilik tüketicilerin mobil reklam aramalarına satın alma butonu eklemesine olanak tanıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında WSJ'nin iddialarıyla gündeme gelen yeniliğin mobilde yapılan ürün aramalarında ücretli sonuçlara ekleneceği biliniyordu.

Mobil cihazlarda yapılan satın almaları daha akıcı hale getirmek isteyen Google, bu yenilikle müşterilerin Google'dan ayrılmadan satın alma yapabilmesine olanak tanıyacak. Ancak satın alma sayfaları satıcının marka kimliğini taşıyacak, kullanıcılar da dilerse diğer ürünler içinde arama yapabilecek.

2015 sonunda ABD geneline yayılacak

New York'taki etkinlikte yeni ürününü tanıtan Google, önümüzdeki haftalarda bir çok perakende partneriyle bu özelliği deneyeceğini belirtiyor. 2015 sonu ve 2016 başı gibi de ABD geneline yaymayı hedefliyor.

Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, geçtiğimiz yıl arama konusunda en büyük rakibinin Amazon olduğunu söylemişti. Ancak Amazon'un 2013 yılında Google arama reklamlarına 158 milyon dolar yatırması gibi bir durum da söz konusu. Yani Google, bir yandan Amazon ve eBay için kaldıraç görevi görürken bir yandan da bu dengeleri kendi lehine değiştirmek istiyor.

Google'ın bu adımıyla başarılı olup olamayacağı ise şimdilik büyük bir muamma ama mobil ticaretin hem gelişen ülkelerde hem de Asya'da katlanarak büyümeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.