Rakuten, sanal giyinme kabini Fits.me'yi satın aldı

Rakuten, sanal giyinme kabini Fits.me'yi satın aldı

Japonya'nın en önemli teknoloji şirketlerinden Rakuten, yaptığı teknoloji odaklı satın almalara bir yenisini daha ekledi. E-ticarette oldukça güçlü olan şirket, Estonya'da kurulan Fits.me'yi satın aldığını açıkladı.

Fits.me, kendini "sanal giyinme kabini" olarak tanımlayan bir girişim. Söz konusu altyapıyı kullanan e-ticaret sitelerinde hangi bedendeki kıyafetin üzerinize en iyi şekilde oturacağını görebiliyorsunuz.

Beden ölçülerinizi ve vücut şeklinizi detaylı olarak girerek hangi bedenin size daha uygun olduğunu görüp en doğru siparişi verebiliyorsunuz.

fitsme rakuten eticaret

Yazılım Estonya'da geliştiriliyor

Ar-Ge ve yazılım tarafını halen Estonya'da sürdüren ama merkezini Londra'ya taşıyan girişim hali hazırda önemli referanslara (Bkz: HugoBoss) sahip. 2010 yılında kurulan ve şimdiye kadar 14.3 milyon dolar yatırım alan Fits.me'nin 65 yaşındaki CEO'su James Gambrell liderliğinde Rakuten'den bağımsız olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtiliyor. Fits.me'nin kaça satın aldığı ise açıklanmıyor.

Fits.me, Rakuten'in moda odaklı sitelerinden StyLife (Japonya) ve Vault (ABD) için oldukça ideal bir altyapı sunuyor. Diğer yandan Japon devinin e-ticarete yakınsayan Pinterest için de hissedar olmanın avantajıyla bir işbirliği yapabileceği belirtiliyor.

eBay de benzer bir girişimi satın almıştı

Her ne kadar yeni bir fikir gibi dursa da Fits.me'nin pazarda 320 kadar rakibi olduğunu ifade ediliyor. eBay'in satın aldığı PhiSix de bu girişimlerden sadece biri.

E-ticaret odaklı bir şirket olarak bilinen Rakuten, sadece 2015 yılında e-kitap pazar yeri OverDrive ve seyahat girişimi Voyagin satın alarak farklı alanlarda elini güçlendirmişti. Aynı zamanda Lyft'e yapılan 530 milyon dolarlık yatırıma öncülük etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.