Instagram'a her gün 70 milyon fotoğraf yükleniyor

Instagram'a her gün 70 milyon fotoğraf yükleniyor

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, toplam aktif kullanıcı sayısı 300 milyona ulaştığını açıkladı ve kullanıcı sayısı konusunda bazı detaylar verdi.

Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındığında (Nisan 2012) iOS’ta 27 milyona yakın kullanıcısı bulunan Instagram, bugün 300 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bu kullanıcıların yüzde 70'i ABD dışından. Birleşik Krallık'ta ise 14 milyon aktif Instagram kullanıcısı var.

Instagram, aktif kullanıcı tanmını 'mobilden veya webden ayda en az 1 kez giriş yapan kullanıcı' olarak yapıyor. Kullanıcıların fotoğraf paylaşmaması aktif kullanıcı tanımını değiştirmiyor. Nihayetinde 300 milyon aktif kullanıcı günde 70 milyon fotoğraf yüklüyor ve bu fotoğraflar günde 2.5 milyar beğeni alıyor.

Facebook'un reklam hedefleme altyapısını kullanacak

Instagram'da çalışmaya başlayan 5. kişi olan Amy Cole, EMEA bölgesi marka geliştirmelerinden sorumlu isim ve yakında Facebook'un reklam hedefleme araçlarının Instagram'daki markalar tarafından kullanılabileceğini belirtiyor. Böylece marka temsilcileri kolayca ve kendi başına hedefli reklamlar verebilecek.

Hatırlatmak gerekirse, Instagram'ın 2014 sonunda 300 milyon kullanıcıya ulaştığı ve günde 70 milyon fotoğraf paylaşıldığı belirtilmişti. Hemen ertesi gün de aktif olmayan ve sahte hesapların silinmeye başlandığı açıklanmıştı. Instagram'da reklam verme özelliği ise Haziran ayı başında herkesin erişimine açılmıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.