Meerkat, canlı yayında başka bir kullanıcıya bağlanma özelliğiyle yeniden viral olabilir

Meerkat, canlı yayında başka bir kullanıcıya bağlanma özelliğiyle yeniden viral olabilir

Meerkat, Twitter travmasını atlatmış gibi görünüyor. Sosyal ağdan dışlanmasının ardından yüzünü Facebook'a dönen canlı yayın uygulaması, beklediğimiz gibi Facebook entegrasyonunu duyurdu. Meerkat'in yaratıcılığını konuşturmasını sağlayan zorunlu farklılaşma sürecinde ortaya çıkan özelliklerden en dikkat çekici olanıysa, girişimin dün paylaştığı Cameo özelliği oldu.

Meerkat'e eklenen Cameo, TV yayınlarından aşina olduğumuz canlı yayında bağlanma özelliği. Meerkat'te canlı yayın yapan bir kullanıcının canlı yayınının bir süreliğine bir başka kullanıcı tarafından devam ettirilmesini sağlıyor. Bunun için Meerkat canlı yayınınınızı izlemek üzere bu kişiyi davet etmeniz, halihazırda izleyicinizse yorum bölümüne "Cameo@kullanıcı adı" yazmanız yeterli. Karşı tarafın bu daveti kabul etmesi durumunda, yayını onun kamerasına çeviren Cameo özelliği en fazla 60 saniyeliğine kullanılabiliyor, bu sürenin sonunda Meerkat yayını ilk kullanıcının kamerasına dönüyor. Cameo'larınızı dilerseniz 60 saniyeden kısa tutabiliyorsunuz.

meerkat

Canlı yayınların tek yönlü olmaktan çıkıp, daha interaktif bir şekilde kullanılmasını sağlamasıyla Cameo bireysel kullanıcıların yeniden Meerkat'e ısınmasını sağlayabilir. Ancak özellik, bugüne kadar canlı yayının potansiyelini anlamaya çalışan markalar için de büyük bir potansiyel barındırıyor. Halihazırda Cameo için The Weather Channel, TMZ, Fox, CW, Mastercard gibi kanal ve markalarla birlikte ünlü YouTuber Michelle Phan iş ortaklılığı yaptığını açıklayan Meerkat, böylelikle platformundan gelir yaratmaya da başlayabilir. Özelliğin Periscope'u karşı hamle yapmaya zorlayıcı nitlelikte olabileceğini de söyleyebiliriz.

Güncellemeyle birlikte Meerkat Library özelliğini de devreye alan Meerkat, canlı yayınlarınızı yayın sona erdiğinde dilerseniz Meerkat kütüphanesine kaydetmenize izin veriyor. Henüz betada olan servis, kaydettiğiniz yayınları dilediğiniz yerden paylaşmanızı ve meerkatapp.co/kullanıcı adı adresinizden ulaşmanızı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.