Facebook online müzik servisi üzerinde çalışıyor

Facebook online müzik servisi üzerinde çalışıyor

Online müzik sektörü özellikle son bir yıl içerisinde dahil olan yeni şirketlerle rekabetin had safhaya ulaştığı bir alan oldu.

Son olarak Apple'ın geçtiğimiz ay WWDC'15 konferansında Apple Music servisini duyurmasının ardından teknoloji kulislerinde Facebook'un kendi online müzik servisini hayata geçireceği söylentileri ortaya çıktı.

Facebook'un şu an için müzik konusunda iki alanda çalışmalar yapıyor; online müzik videoları ve online müzik servisi. Şirketin yakın zamanda içerisinde Youtube'un yapısına benzer şekilde müzik videolarının hak sahiplerine telif ödemeye başlayacak. Bunun için şirketin şu anda yapımcı şirketlerle görüşmeler yaptığı belirtiliyor, gelecek aylarda yayına alınması planlanan servis sonrası Facebook üzerinde resmi müzik videoları yayınlanacak ve yayıncılar bunlardan gelir elde edecekler.

Buradaki kritik nokta ise Facebook'un yalnızca telif sahibine ödeme yapacağı ve platform üzerinde diğer korsan müzik videolarının önüne geçeceği belirtiliyor. Lansman sırasında Facebook'un, Youtube'un sunduğu telif hakkı oranlarına yaklaşacağı belirtiliyor.

Şirket bir yandan müzik videoları üzerinde çalışırken plak şirketleriyle de görüşmeler yaptığı ve ilerleme sağladığı da dedikodular arasında. Şirket Spotify ve Apple Music'e rakip olarak kendi online müzik servisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ancak bu servis ile ilgili olarak henüz çok az bilgi ortaya çıkmış durumda. Şirketin tüm platformlarda kullanım oranının çok yüksek olduğunu düşünürsek müzik servisi konusunda özellikle mobil platformlarda kendisine ciddi bir avantaj sağlayabilir.

Görsel Kaynak: Prathan Chorruangsak / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.