App Store Türkiye'de uygulama taban fiyatları aşağıya çekildi

App Store Türkiye'de uygulama taban fiyatları aşağıya çekildi

Apple, aralarında Türkiye'nin olduğu gelişmekte olan ülkeler için App Store fiyat politikasını güncelledi. Hafta başında fiyat değişimiyle ilgili geliştiricileriyle iletişime geçen Apple, iOS uygulamaları için yeni fiyat katmanlarını yayınladı.

Gün içinde App Store'da uygulamaların normalin altında fiyatlandırıldığı dikkatinizi çektiyse bu, Apple'ın geliştiricilerin uygulamalarını artık belirlenen taban fiyatının altında satmalarına izin vermesinden kaynaklanıyor. Zira Apple'ın Türkiye ile birlikte Meksika, Rusya, Güney Afrika ve Endonezya pazarları için belirlenen 0,99 dolarlık taban fiyatına iki farklı alternatif eklediği görülebiliyor.

app store fiyat

Yukarıdaki tabloda görebileceğiniz gibi, geliştiriciler Türkiye mağazasında yayınlayacakları uygulamaları için 2.69 lira dışında 0.59 lira(A katmanı) ve 1.29 lira (B katmanı) fiyat seçeneklerinden birini belirleyebiliyorlar.

app store yeni fiyat

Apple, bu değişikliğin nedeniyle ilgili bir açıklama yapmadı ancak, uygulamaların alternatif fiyatlaması, yüksek dolar kuru karşısında kırılgan para birimine sahip bu bölgelerde, uygulama satışlarının olası düşüşünü engelleyebilir.

App Store Türkiye mağazasında uygulama fiyatlarına en son geçtiğimiz Nisan ayında zam yapılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.