WePress: Yayıncı kuruluşlar için küresel gazeteci ve yazar ağı

WePress: Yayıncı kuruluşlar için küresel gazeteci ve yazar ağı

WePress bagimsiz yazar gazeteci

Dünya çapında yayıncılık ve gazetecilik deneyimi giderek mobil bir hal alıyor. WePress adlı iOS uygulaması da bu değişime oldukça iyi bir noktadan yaklaşıyor ve dünyanın her yerinden yayıncılarla bağımsız yazarları bir araya getirmek istiyor.

Erbil Sivaslıoğlu ve Mohamed Al Awadh tarafından kurulan WePress, yayın organları ve medya kuruluşlarına dönük bir içerik pazar yeri görevi üstleniyor. Yazarlar, gazeteciler, illüstratörler, çevirmenler kısacası içerikle alakalı herkes, yayıncıların taleplerine teklif verebiliyor. Yani herhangi bir ülkedeki içerik üreticisinden belli bir konuda hizmet almak kolayca halledilebiliyor.

Singapur'da kuruldu, melek yatırım aldı

Erbil Sivaslıoğlu'ndan aldığım bilgilere göre WePress, herhangi bir engele takılmamak Singapur'da bir şirket kurmuş ve yüzde 2 hisse payı karşılığında Salem Mohammed'den ilk melek yatırımını da almış. Şu anda bir çok medya kuruluşuyla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Erbil, ilk hesapları oluşturmaya başladıklarını söylüyor.

wepress-ios-app

Şu anda sadece iOS uygulaması üzerinden yayıncı ve yazar/gazeteci başvurusu alınıyor. İçerik üreticileri kısa profil bilgileri ve ilgili etiketlerle kendilerini tanımlıyor ancak içerik üretimine başlamak için profillerinin onaylanması gerekiyor.

Farklı gelir modelleriyle çalışacak

WePress, başlangıç sürecinde yapılan işlemlerden komisyon almayacak ve kısa sürede profesyonel bağımsız haberciler için bir merkez üssü olmaya çalışacak. Gelir modeli tarafında öncelik yayıncı kurumlara özel ücretli profillerde olsa da farklı gelir modelleri de kullanılacak.

WePress, uygulama içerisinde öne çıkan konulara sponsor alarak ve isteyen kurumlar özel WePress tabanlı ama ondan bağımsız bir uygulama geliştirerek gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu kuruma özel uygulamalar bence küresel medya kuruluşları için biçilmiş kaftan gibi gözüküyor.

Android uygulaması henüz yok

Sistemin işlerlik kazanmasıyla beraber WePress'in Android uygulamasını da geliştireceklerini söyleyen Erbil Sivaslıoğlu, iOS uygulamasına odaklandıklarını ve bunun için 6 ay gibi bir süre gerektiğini söylüyor.

Bense bağımsız habercilerden gelecek taleplerin bu süreyi azaltacağını düşünüyorum. Zira vatandaş gazeteciliğinin değerinin arttığı ve haberciliğin coğrafi sınır tanımadığı bir dönemde WePress gibi bir uygulama oldukça büyük bir potansiyele sahip görünüyor. Dolayısıyla bu fırsatın bir an önce Androidli cihaz kullanıcılarına da sunulması gerekiyor.

Biz yeni gelişmeleri beklerken siz de wepressapp.com'dan detayları görebilir veya yayınılık/medya sektöründeyseniz direkt iOS uygulamasını indirip bu habercilik ağı içinde yer almak için adım atabilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.