Tapu.com açıldı, internetten açık artırma usulü emlak satışı yapacak

Tapu.com açıldı, internetten açık artırma usulü emlak satışı yapacak

Mart ayında EarlyBird Venture Capital ve Hasan Aslanoba yatırımlarıyla adını duyurduğumuz Tapu.com nihayet yayına girdi. Gayrimenkul alanında faaliyet gösterdiği malum olan girişim, 'satıcılarla beraber alıcıların da sesini duyuracağı bir pazar yeri' olacak.

Şeffaf açık artırma usulü emlak satışı

Tapu.com'da adından da anlaşılacağı üzere ticari, konut ve arsa tapuları satışa sunuluyor. Satıcıların bilgilerini doğruladıktan sonra bir açık artırma başlatan Tapu.com, alıcıların diğer teklifleri görebildiği şeffaf bir sistem kullanıyor. Satış bedeli direkt olarak alıcıdan satıcıya geçerken Tapu.com sadece bir açık artırmaya katılım bedeli alıyor ve işlem sonunda kazanamayan katılımcılara bu ücreti iade ediyor.

Tapu-com Tapu Emlak Acik Artirma

Ücretsiz üye olunabilen Tapu.com'da 'Tapu Takip' ve 'Tapu Alarmı' gibi seçeneklerle talip olunan veya aranan tapulara erişim kolaylaştırılıyor. Şu anda 21 tane emlak ilanının yayında olduğu sitede fiyata, krediye uygunluğuna ve tapu tipine göre arama yapmak mümkün. Ayrıca sahibinden veya inşaat firmasından verilen ilanları da filtreleyebiliyorsunuz.

Tapu.com'da Earlybird Venture Capital'in 'Digital East' fonuyla yatırım gerçekleştirdiği ve bu fonda Dünya Bankası’nın yatırım ayağı International Finance Corporation (IFC), Avrupa’nın en büyük kurumsal yatırımcılarından Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) kaynaklarının yer aldığı belirtiliyor.

Tapu com tapu emlak ilani

Hasan Aslanoba'nın yanısıra Can Yücaoğlu, Seha İşmen Özgür ve Banu Küçükel'in de bireysel yatırımlar yaptığı Tapu.com'un kurucu kadrosunda ise Emre Erşahin, Ali Sözkesen, Kemal Ayaşlıoğlu, Serkan Çamurcuoğlu ve Bartu Baran yer alıyor.

2014'te İstanbul'da 225 bin konut satıldı

TÜİK verileri 2014 yılında sadece İstanbul’da 102 bini sıfır olmak üzere 225 binden fzla konut satıldığını gösteriyor. İstanbul'da yüzde 45 olan yeni konut satış oranı, Bayburt'da yüzde 85'e kadar çıkıyor. Yani hem genel kanı hem de veriler ortada büyük bir pazar olduğunu gösteriyor.

Elbette bu veriler Tapu.com'un ilgi göreceğini garantilemiyor ancak Türkiye'deki büyük gayrimenkul pastasından internet girişimcilerinin de pay almasını umduğumuzu da eklemeden geçmeyelim.

Emre Erşahin'in yer aldığı tanıtım videosuna da göz attıktan sonra yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.