GoPro şimdiye kadar geliştirdiği en küçük kamerası Hero 4 Session'ı tanıttı

GoPro şimdiye kadar geliştirdiği en küçük kamerası Hero 4 Session'ı tanıttı

GoPro Hero 4 SessionAksiyon kameralarıyla meşhur GoPro, yeni modeli Hero 4 Session'ı tanıttı. Yeni model şimdiye kadar geliştirilen en küçük GoPro olma özelliğini taşıyor.

Yılın ilk 3 ayında 363 milyon dolarlık satış gerçekleştiren GoPro'nun yeni modeli özel bir korumaya gerek kalmaksızın 10 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine sahip. Önceki Here 4 modellerinden yüzde 50 daha küçük (1.27 cm) ve yüzde 40 daha hafif (74 gr). Ancak 4K kayıt yapan diğer bazı modellerin aksine çözünürlükte 1080p ile sınırlı  kalıyor.

GoPro Hero 4 Session'da dokunmatik bir LCD ekran yok. Tek bir düğmeye basmak suretiyle akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor. Çift mikrofon sistemine sahip yeni kamera bu sayede daha az gürültülü kayıtlar sunmayı vaadediyor.

Tüm hünerlerini ortaya dökmediği belli olan GoPro'nun kurucusu Nick Woodman; en küçük, en hafif ve en kullanışlı Gopro'yu üretmek için kendileriyle yarıştıklarını dile getiriyor ve ses kalitesindeki ilerlemeye de dikkat çekiyor. Xiaomi'den Garmin'e farklı rakipleri olan GoPro'nun son modeli 5 farklı kamerayla kullanılabiliyor.

gopro-hero4 session kamera

Sanal gerçeklik için 6 kameralı düzenek üzerinde çalışan GoPro, bu seneyi 400 dolara satışa sunulan Hero 4 Session ile kapatacağını da açıklamış. GoPro'nun iyi bir hamle yaptığı malum ama diğer oyuncuların 2015'te neler yapacağını henüz bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.