PayPal'ın çalışmadığı Yunanistan için bitcoin bir alternatif olabilir mi?

PayPal'ın çalışmadığı Yunanistan için bitcoin bir alternatif olabilir mi?

PayPal artık Yunanistan'da çalışmıyor. Ülkenin geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren bir hafta süreyle bankaların kapatılmasına karar vermesi üzerine, online para transferi hizmeti için bankacılık ve kredi kartı ağlarını kullanan online servisler de kullanılmaz hale geliyor. PayPal tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'ın sermaye kontrolü kararının ülkedeki banka hesaplarına bağlı PayPal cüzdanlarının kullanımını ve uluslararası para transferlerini durdurduğu belirtiliyor.

bitcoin yunan

Durma noktasına gelen Yunanistan'ın küresel bankalara bağımlılıysa, bitcoin'in ülke vatandaşları için bir alternatif olup olmayacağıyla ilgili tartışmaları tetikliyor. Zira, bitcoin yanlıları ülkenin dijital para birimine yönelmesi için krizin bir "fırsat" olabileceğini bile belirtiyorlar. Bunlar arasında Silikon Vadisi'nin ünlü yatırımcısı Tim Draper da var. İnternet forumlarında sıklıkla bitcoin tartışılan Yunanistan'ın ilk bitcoin ATM'si yakın zamanda EasyBit tarafından açılmıştı.

Buna karşın bitcoinin Yunanistan için gerçekçi bir çözüm olabileceğine şüpheyle bakılıyor. Bitcoin adaptasyonunun bugüne kadar düşük olduğu ülkede, krizden önce bitcoin almayan kişilerin, bundan sonra dijital para birimine erişimi oldukça zor. Bununla birlikte ülkede bitcoin ile kira, fatura, market alışverişi gibi temel ihtiyaçları karşılamak henüz imkansız. Kriz elbette koşulları değiştirebilir; bu durumda bitcoin, beklenen çıkışını Yunanistan'da yapabilir mi? Bitcoinin son birkaç haftadır değer kazanıyor olması beklentilerin bu yönde olabileceğini gösteriyor. Ancak Yunanistan'daki nüfusun bitcoin alıyor dahi olsa bunu uzun süre elinde tutmayacağını, yani kısa sürede satışa çıkaracaklarını hatırlamak faydalı olabilir.

bitcoin 2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.