Xiaomi, sonhabarda Türkiye'ye geliyor

2015'in ilk yarısında 34.7 milyon adet akıllı telefon satan Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Milliyet'in haberine göre Çinli şirketin ürünleri sonbaharda Hepsiburada.com üzerinden satışa çıkacak.

Xiaomi, bu yıl 5. yılını kutluyor ve bu yıl içinde Türkiye'yi de yeni pazarları arasına eklemek istiyor. Eylem Türk'ün haberine göre Xiaomi, bir distribütör aracılığıyla bu sonbaharda Türkiye pazarına açılacak ama Çinli şirketin sosyal medya faaliyetleri kurulmakta olan ayrı bir ekip tarafından yürütülecek.

Türkiye, Avrupa'ya açılışın anahtarı olabilir

Piyasa değeri 45 milyar doları bulan Xiaomi, 2014'te 61 milyon cihaz satarak  Çin'in 1 numarası konumuna gelmiş, ancak 2015'in ilk çeyreğinde Apple'a geçilmişti. Uzakdoğu ve Asya'da önemli satış rakamlarına ulaşan şirket, Brezilya üzerinden Amerika kıtasına merhaba dedi. Türkiye ise Xaomi'nin Avrupa'ya açılan kapısı olacak gibi görünüyor.

2010’da kurulan şirket, Mi serisi akıllı telefonlarından 2015'te 100 milyon adet satmayı hedefliyor. Çinli şirket akıllı telefonlarıyla bilinse de aksiyon kamerası ve akıllı bileklik de üretmeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.