'Atıkların interneti' girişimi Enevo, 15,8 milyon dolar daha yatırım aldı

'Atıkların interneti' girişimi Enevo, 15,8 milyon dolar daha yatırım aldı

Şehrin çöplerini internetle bağlantılı hale getirerek, akıllı şehirler için atık yönetim sistemi geliştiren Enevo, 15,8 milyon dolar yeni yatırım aldıFoxconn, Ginko Ventures ve Mistletoe, Earlybird, Lifeline Ventures, Finnish Industry Investment liderliğindeki tura, girişimin halihazırda yatırımcısı olan bireysel yatırımcılar da katıldı.

Espoo, Finlandiya merkezli Enevo'nun Enevo ONe adındaki atık lojistiği operasyonları yönetimi platformu, atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörüne yönelik akıllı sensörler ve analitik tabanlı lojistik çözümleri sunuyor. Girişimin, tüm atık ve çöp konteynerlarına uyumlu akıllı sensörleri konteynerların içine yerleştiriliyor ve doluluk oranının sürekli takip edilmesini sağlıyor. Çözüm, buna ek olarak sensörlerden alınan veriler sayesinde çöplerin dolma zamanını ön görme veya dolan çöpler için uyarı verme gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor. Enevo, maliyetleri yüzde 50 oranında düşürmesini sağlayan ONe çözümünü ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong, ve Japonya gibi 35 ülkede 145 müşteriye sunduğunu belirtiyor.

Enevo, bundan yaklaşık bir yıl önce yine Earlybird Venture Capital, Lifeline Ventures ve Finnish Industry Investment gibi yatırımcılardan 8 milyon dolar yatırım almıştı. Son turla birlikte Enevo'nun bugüne kadar aldığı yatırım miktarı toplam 26,1 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.