Obilet.com'a Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital'dan yatırım

Obilet.com'a Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital'dan yatırım

Dijital dönüşüm yaşayan otobüs rezervasyonu işi Türkiye'de yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Obilet.com'a Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital tarafından önemli bir yatırım yapıldı. Firma, yatırımla birlikte şirketin toplam değerlemesinin "8 haneli" rakamlara ulaştığını açıkladı.

İnternetten otobüs bileti rezervasyonu/satışı yapan Obilet.com'u sizlere 2013 yılında tanıtmış ve bu alandaki direkt olarak odaklanan ilk oyunculardan biri olduğunu paylaşmıştık. Yatırım haberiyle aldığımız bilgiye göre Obilet, geçtiğimiz 1 yılda 1 milyon bilet satışı yapmış ve şu anda 100'den fazla otobüs firmasıyla anlaşmalı olduğunu belirtiyor.

Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital tarafından yatırımın tutarı açıklanmamış ama oBilet'in 8 haneli değerlemelere ulaştığı belirtiliyor. Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından kurulan 2012 yılında kurulan şirket, aldığı yatırımı ülke çapında büyümeye, yolculuk öncesi ve sonrasında daha kaliteli hizmet sunmak için kullanacak.

obilet Ali Yilmaz Yigit Gurocak

Web sitesinin yanısıra mobil uygulamaları (Android, iOS) ile hizmet veren Obilet, en çok ihtiyaç duyulan karşılaştırma özelliğini geliştirerek tüm platformlara eklemek istiyor. Aldığımız bilgiye göre Obilet'n mobil uygulamaları 600 binden fazla telefona indirilmiş ve obilet.com aylık 2.5 milyon ziyaretçi çekiyor.

Otobus bileti obilet.com

Yeni ve yükselmekte olan bir kategori

İnternetten otobüs bileti satışının yükselmekte olan bir kategori olduğunu söylemek mümkün. Zira 2014 yılının ikinci yarısında Kanadalı Busbud.com'un 9 milyon dolarlık yatırmını ve Rocket Internet bünyesindeki Clickbus.com'a yapılan 10 milyon dolarlık yatırımı paylaşmıştık.

Hem Busbud hem de Clickbus'ın Türkiye'de hizmet verdiğini düşünürsek Obilet'in aldığı yatırımı zamanında, hatta biraz gecikmiş bir yatırım olarak da yorumlayabiliriz. Obilet'in yerli bir girişim olarak avantajını iyi kullanıp kullanmayacağını ilgiyle izliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.