İTÜ Çekirdek de girişimcileri TÜBİTAK 1512 teknogirişim programına hazırlayacak

İTÜ Çekirdek de girişimcileri TÜBİTAK 1512 teknogirişim programına hazırlayacak

Türkiye yenilikçi girişimcileri desteklemek konusunda aktif rol alan İTÜ Çekirdek de TÜBİTAK'ın 1512 kodlu Teknogirişim Sermaye Desteği Programı'na dahil olduğunu açıkladı.

Bireysel Genç Girişim (BİGG) 1. aşama uygulayıcısı olarak girişimcilere yol gösterecek olan İTÜ Çekirdek, bilindiği üzere Ar-Ge temelli inovatif fikirlerin hayata geçirmek için çalışıyor. TÜBİTAK'ın 150 bin TL hibe (geri ödemesiz) sağlayan bu programa İTÜ Çekirdek ile başvuran adaylar İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve ITUNOVA TTO ağına dahil olma şansını yakalıyor.

Diğer yandan teknogirişim adayları İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen 1 milyon TL ödüllü Bigbang ödülüne aday gösterilecek. Adaylar eğitim, danışmanlık ve çevre desteğinden faydalanarak İTÜ ARI Teknokent'te ofis sahibi olacak.

TÜBİTAK 1512 programına İTÜ Çekirdek danışmanlığında başvurmak isteyen girişimciler itucekirdek.com'u ziyaret edebilir.

17 farklı uygulayıcı

Geçtiğimiz günlerde bir başka TÜBİTAK 1512 uygulayıcısı BIGG-SEA'den bahsetmiş ve 2012-2015 arasında 350 girişimcinin TÜBİTAK 1512’den faydalandığını paylaşmıştık. Marmara ve Ege bölgelerine odaklanan bu uygulayıcıların dışında TÜBİTAK'ın yayınladığı 17 uygulayıcı kuruma da göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.