Emrecan Doğan'ın kurucusu olduğu ScoreBeyond.com'a Khosla Ventures öncülüğünde 2.8 milyon dolar yatırım

Emrecan Doğan'ın kurucusu olduğu ScoreBeyond.com'a Khosla Ventures öncülüğünde 2.8 milyon dolar yatırım

Amerika’daki yüksekokul ve üniversitelere giriş sınavı olarak tanımlayabileceğimiz SAT sınavına yönelik test uygulaması ScoreBeyond.com, Silikon Vadisi'nin önemli yatırımcılarından Khosla Ventures öncülüğünde 2.8 milyon dolar yatırım aldı.

Emrecan Doğan tarafından 2012 yılında kurulan Scorebeyond, öğrenciler için hem sınava dönük testler sunuyor ve sonuçların ebeveynler tarafından takip edilebilmesini sağlıyor. Daha önce Amazon'da Kindle için ürün yöneticiliği görevinde çalışan Doğan, SAT kurslarının ideal olanı veremediğini ve Scorebeyond ile bunu aşmayı hedeflediklerini söylüyor.

SAT kurslarının işin özünü değil de soru çözme taktiğini söyleyen Doğan, ScoreBeyond'un öğrencilere kaliteli bir hazırlık dönemi sunduğunu ifade ediyor. Yakında özel dersler de sunarak bu kalitenin arttırılması hedefleniyor.

Şimdiye kadar 750 binden fazla öğrenci kullanan Scorebeyond'dan hem webde hem de mobil uygulamalar üzerinde faydalanmak mümkün. Android ve iOS uygulamalarıyla pazarda yer alan Scorebeyond, günde 20 dakikalık çalışmayla 200 puan üzeri not alınabileceğini iddia ediyor.

SAT sınav standartlarının Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin Türk üniversitelerine yerleştirilmesinde de dikkate alındığı için ilerleyen dönemde Scorebeyond'un Türkiye'ye de açılacağını düşünebiliriz ama bu konuda henüz bir bilgi paylaşılmış değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.