Vivendi, Dailymotion'ın yüzde 80'ini 217 milyon Euro'ya satın aldı

Vivendi, Dailymotion'ın yüzde 80'ini 217 milyon Euro'ya satın aldı

YouTube'un en büyük rakiplerinden biri olarak kabul gören Fransa merkezli Dailymotion'ın yüzde 80'lik hissesi 295 milyon Euro'luk değerleme ile el değiştirdi. Böylece Dailymotion'ın sahibi Fransız operatör Orange'ın elinde yüzde 20 hisse kaldı ve çoğunluk hissenin ve şirketteki yeni söz sahibi Vivendi oldu.

Bundan kısa süre önce, Nisan ayında sizlerle de paylaştığımız haberde Vivendi'nin Dailymotion için 250 milyon Euro teklif ettiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Ancak satın almanın resmi açıklamasıyla birlikte Dailymotion'ın tamamının değil, yüzde 80'lik çoğunluk hissesinin satıldığını öğrendik. Paylaşılan rakamlara göre Vivendi, Orange'a Dailymotion'ın yüzde 80'i için 217 milyon Euro ödeme yaptı. Orange ise kalan yüzde 20'lik azınlık hissesini elinde tutuyor ve Dailymotion'daki ortaklıktan çıkmıyor.

Vivendi ve Dailymotion ortaklığının büyümeyi, özellikle de uluslararası büyümeyi hedeflediği biliniyor. Vivendi, Canal+ ve Universal Music Group gibi alt markaların sahibi olduğunu düşündüğümüzde, ciddi bir büyümeyi yakalayabilir. Canal+, Fransa'nın yanı sıra, Afrika, Polonya ve Vietnam'da da faaliyet gösteriyor. Burada dikkatleri çeken bir diğer nokta ise Universal Music Group'un alt markalarından birisinin de VEVO olması. Bildiğiniz gibi YouTube'un ciddi trafik çeken video klipleri sanatçıların VEVO aracılığıyla yükleniyor. Bu noktada, YouTube'daki trafiğin bu noktadan sonra Dailymotion'a kayması da ihtimaller dahilinde.

Satın almayla birlikte pazarın tartışmasız lideri YouTube ile Dailymotion arasında rekabet kızışacak gibi gözüküyor. YouTube'un açık ara fark ile lider olması gibi bir durum söz konusu olsa da, Dailymotion'ın pazar payından alacağı her pay muhtemelen YouTube'dan çalınmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.