Rocket Internet'ten Latin Amerika'da 150 milyon euro stratejik yatırım

Rocket Internet'ten Latin Amerika'da 150 milyon euro stratejik yatırım

Rocket Internet, küresel e-ticaret pazarındaki pozisyonunu güçlendirecek yeni yatırımlarını açıkladı. Global Fashion Group (GFG) için 150 milyon euro (167 milyon dolar) yatırım açıklayan Rocket Internet, daha önce Brezilya'da yatırım yapılan iki girişimin de GFG tarafından satın alındığını duyurdu.

Rocket Internet'in moda odaklı eticaret sitelerini bir çatı altında toplayan GFG, Nisan ayında Amazon'dan yönetici transfer etmiş ve 35 milyon dolarlık bir yatırım açıklamıştı. Yeni iki girişimin GFG'ye katılmasıyla grubun yatırım öncesi değerlemesini 3.45 milyon dolara yükseldi.

GFG'ye katılan yeni girişimlerden biri spor ve açık hava aktivitelerine dönük olan Kanui. Diğeri ise çocuk ve bebek odaklı Tricae. Satın alma tutarı hakkında bilgi verilmezken her iki girişimin de GFG'nin Latin Amerika'daki kolu Dafiti'ye katılacağı belirtiliyor.

Rocket Internet'in hisse oranı yüzde 24

150 milyon euro tutarındaki yeni yatırıma yine Kinnevik ve Rocket Internet liderlik etti. Yeni yatırım GFG'nin genel giderleri ve lojistik faaliyetlerini genişletmesi için kullanılacak. Pazarlama ve ürün geliştirme alanında yapılacak yeniliklerin yanısıra GFG'nin küresel operasyonları arasındaki ilişkiler güçlendirilecek.

Rocket Internet'in gücünü kendine en yakın kaynaklarla sağlamlaştırmaya devam etmesi gelecek için oldukça önemli. Şu anda 4 kıtada ve 27 ülkede faaliyette olan GFG siteleri dünya üzerindeki en ciddi küresel bir e-ticaret ağlarından biri haline gelmiş durumda. GFG çatısı altındaki çalışanların sayısı da 9 bin 500'ü buluyor.

GFG'deki hisse payı yüzde en az 24.2 olan Rocket Internet'in yeni bir halka arz planı yaptığı da tahmin ediliyor ama Alman yatırım şirketi bu konuda bir yorumda bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.