Görüntü işleme teknolojileri geliştiren Mobilus'a Selçuk Saraç'tan yatırım

Görüntü işleme teknolojileri geliştiren Mobilus'a Selçuk Saraç'tan yatırım

Mobilus InvidyoSadeceHosting'in satışından sonra üç farklı girişime yatırım yapan Selçuk Saraç, şimdi de bulut temelli video yönetimi ve görüntü işleme konusunda teknolojiler geliştiren Mobilus'a yatırım yaptı.

2005'te kurulan Mobilus, Özgür Deniz Önür, Yağız Yaşaroğlu ve Ekin Dino ortaklığında akıllı ev ve görüntü işleme konularında faaliyet gösteren bir girişim. ODTÜ Teknokent'te konumlanan girişimin kurucu ekibinin tamamı ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun.

Özgür Önür ve Yağız Yaşaroğlu görüntü işleme konularında doktora sahibi ve Ekin Dino bilgisayar ve kullanıcı etkileşimi alanında yüksek lisans sahibi. Kısacası sağlam bir ekip ve üzerinde yoğun mesai harcanmış bir girişimden söz ediyoruz.

Yatırım rakamı konusunda bir açıklama yapılmadı ancak aldığımız bilgiye göre Mobilus, 2015 başında bebek kamerası dikeyinde yatırım aramaya başlamış. Geçtiğimiz ay da Selçuk Saraç ile birlikte masaya oturulmuş ve imzalar atılmış. Mobilus'a finansal desteğinin yanı sıra perakende-teknoloji ürünleri konusundaki ticarileştirme-geliştirme tecrübesiyle de katkı sağlayacak.

Mobilus Kurucu Ortakları
Mobilus Kurucu Ortakları

Invidyo, ABD ve AB'ye pazarlarına açılacak

Bu yatırımla birlikte Invidyo bebek kamerasını hızlı şekilde pazara sunmaya hazırlanan Mobilus'un daha önce  Turkcell ile IP camera çözümleri piyasaya sürmek ve ürünlerini Amerika’da Amazon.com üzerinden satışa çıkartmak gibi önemli satış deneyimleri de bulunuyor.

ABD ve Avrupa Birliği pazarını da hedefleyen Invidyo da şimdiden yurtiçi ve yurtdışı bazı anlaşmalarda son aşamaya gelmiş.

Kurucu ortaklardan Özgür Önür, Invidyo'nun görüntü kayıt etme ve görüntülerdeki önemli anları otomatik tespit etme özellikleriyle muadillerinden farklılaştığını belirtiyor. Zira Mobilus'un kamerasında yüz tanıma, ses algılama ve haraket anlamlandırma gibi akıllı video işleme teknolojileri kullanılıyor. Ayrıca kamerada yer alan sensörler sayesinde ortamın nem-ısı-hava kalitesi ölçülebiliyor ki bu da özellikle bebek sahibi aileler için oldukça önemli bir özellik.

Türkiye'de çok sayıda donanım odaklı girişim görmek mümkün değil ancak deneyimli girişimcilerin elinden çıkan girişimlerin (Bkz: Cosa) yatırım almaya başardığını görüyoruz. Bu girişimleri yeni keşfetmek belki de yatırımcılara düşüyor.

Mobilus, daha önce Etohum girişimleri arasına seçilmiş ve 2013'te TeknoJummp ile ABD'ye gitmişti.

*Açıklama: Selçuk Saraç, aynı zamanda Webrazzi'nin yatırımcıları arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.