Fransa'da Uber yöneticileri tutuklandı!

Fransa'da Uber yöneticileri tutuklandı!

uberpop-carUber'in Fransa'daki yasallık mücadelesi bu akşam ciddi bir darbe aldı. Uber France CEO'su Thibaud Simphal ile Paris'te yerleşik Uber Avrupa Genel Müdürü Pierre-Dimitri Gore-Coty, Fransız polisi tarafından göz altına alındı ve ardından tutuklandı. Paris bölge savcılığından bir yetkili, tutuklamanın "yasadışı taksicilik faaliyeti" gerekçesiyle yapıldığını açıkladı. Şirketin soruşturmalar sırasında istenen bazı dijital bilgileri de eksik verdiği savcılığın iddiaları arasında.

Son bir haftadır ülke çapında protestolarla karşılaşan ve araçları yer yer vandalizm ve şiddet eylemlerine maruz kalan Uber, faaliyetlerini durdurmayacağını ve yasal mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştı. Fransa içişleri bakanlığı, protesto gösterilerinin yayılması üzerine şirketin ekonomik şehir içi araç paylaşım uygulaması UberPOP'u yasakladığını duyurdu. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, servisin "illegal" olduğunu söyleyip polis ve savcıları göreve çağırmıştı.

Fransa'da taksi dernekleri, kendilerinin tabi olduğu taksicilik lisanslarının Uber tarafından alınmadığını, bunu da haksız rekabet yarattığını iddia ediyor ve Uber'in araçlarını ülkede hem hukuki hem de fiziki yolları kullanarak aylardır engellemeye çalışıyor.

Tutuklamaların arından kısa bir açıklama yapan Uber, yöneticilerinin polis merkezindeki kısa sorgulamalarının arından gözaltına alındıkları, onların serbest kalmalarının yanı sıra ve süren protestolarda hiç bir sürücü ve yolcunun zarar görmemesi için de görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.