BiGG-SEA, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Desteği'nden faydalanacak girişimciler arıyor

BiGG-SEA, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Desteği'nden faydalanacak girişimciler arıyor

bigg sea bireysel genc girisimciTürkiye'de girişim hızlandırma programlarının ve girişim desteklerinin sayısı giderek artıyor. Girişimcilerin TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı'ndan faydalanmasını hedefleyen BiGG-SEA de bu yeni programlardan biri.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri öncelikli olmak üzere girişimiclerin başvuruları almaya başlayan BiGG-SEA,  iş modelleme, mentorluk ve ön kuluçka hizmetleri sunuyor. Söz konusu program TÜBİTAK 1512 Programı için resmi uygulayıcı konumundaki BiGG-SEA; Sabancı İnovent, Ege Üniversitesi ideEGE-TGB ve Adana ÜSAM tarafından düzenleniyor ve yürütülüyor.

2012-2015 arasında 350 girişimci TÜBİTAK 1512'den faydalandı

Kısaca bahsetmek gerekirse TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı, teknolojik ve inovatif projelere teminat almaksızın 150 bin TL hibe (geri ödemesiz) sağlayan bir program. 2012-2015 arasında 3200’den fazla girişimci bu programa başvurmuş ve 350 girişimci hibe almaya hak kazanmış. BiGG-SEA'nin amacı da girişimcilerin bu destekten faydalanmasını sağlamak.

Erken başvuranların özel mentörlük programına katılma şansı yakalayacağı program, farklı şehirlerde 1,5 günlük Hızlı Başla Eğitimleri de düzenleyecek. Bu sayede girişimcilere iş fikrinin uygulanabilirliğini test etme imkanı sunacak. İlk etkinlik 6 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek.

Eğer yenilikçi olduğuna inandığınız bir iş fikriniz veya girişiminiz varsa biggsea.com'dan detaylı bilgi alabilir ve BiGG-SEA başvuru formunu doldurarak bu önemli destekten faydalanmak için aday olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.