Pazarlama optimizasyonu girişimi Yieldify'a Google Ventures ve Softbank dopingi

Pazarlama optimizasyonu girişimi Yieldify'a Google Ventures ve Softbank dopingi

Türkiye pazarında da faaliyet gösteren pazarlama optimizasyonu girişimi Yieldify.com, Google Ventures ve Softbank öncülüğünde 11,5 milyon dolarlık bir yatırıma imza attı.

Önemli e-ticaret sitelerine hizmet veren Yieldify, site ziyaretçilerinin farklı cihazlardaki davranışlarını takip etmek suretiyle davranışlarını tahmin eden bir teknoloji-pazarlama girişimi. Bu yönüyle Google ve Softbank'ın dikkatini çeken Londra merkezli girişim, bu yatırımla küresel büyümeye odaklanmak istiyor.

Haziran 2013'te iki kardeş (Jay & Meelan Radia) tarafından kurulan Yieldify'ın hızlı büyüyen e-ticaret pazarının önemli bir parçası olduğu söylenebilir. Zira dönüşüm optimizasyonu gibi gelecek vaadeden bir alanda 120 kişilik bir şirket haline gelen girişimin yıllık gelirleri, Nisan 2014'ten bu yana yüzde 480 büyümüş. Yieldify, şu anda 1000 küresel markaya hizmet veriyor.

Yieldify eticaret pazarlama donusum

Yaklaşık 1 yıldır Türkiye'de faaliyette

Yieldify'ın yaklaşık 1 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteridiğini söyleyen Türkiye Ülke Müdürü Korhan Fersoy, hedef kitlelerinin tüm orta düzey ve kurumsal e-ticaret şirketleri olduğunu söylüyor. Türkiye'deki operasyonların 4 kişilik bir ekip tarafından yönetildiğini söyleyen Fersoy, Türkiye pazarında Korayspor, ClickBus, Tefal, Columbia, Memlekettengelsin gibi e-ticaret girişimlerine hizmet verdiklerini de paylaşıyor.

E-ticaret pazarında dönüşüm optimizasyonu yapan yerli girişimlerden Insider'ın da küresel açılımlarla meşgul olduğunu biliyoru. Bu durum pazarın büyümeye açık olduğunu gösteriyor ve Yieldify'ın aldığı yatırımın değerini anlamamıza yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.