Tumblr, GIF arama motoru Tumblr TV'yi tanıttı

Tumblr, GIF arama motoru Tumblr TV'yi tanıttı

Hareketli görseller olarak tanınlanabilecek GIF formatının anavatanlarından birisi de hiç şüphesiz Tumblr. GIF formatına olan ilgi de arttıkça artık Tumblr bu konuda bir adım atma kararı aldı ve Tumblr TV adını verdiği hizmeti duyurdu.

Tumblr.com/tv adresinden ulaşılabilecek Tumblr TV, size GIF keşfetme ve boş zamanınızı değerlendirebileceğiniz bir ortam sunuyor. Etiketlere göre GIF formatlarını arayabiliyor ya da Tumblr'ın karşınıza raslantısal olarak getirdiği farklı GIF'leri izleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda Tumblr'ın aktifliğini artırmak amacıyla da bu GIF'leri basitçe Tumblr hesabınızdan paylaşmanız mümkün.

Yahoo tarafından 1.1 milyar dolara satın alınan Tumblr, GIF formatının yükselişini görmüş ve anlamış olacak ki, bir GIF arama platformu ile karşımıza çıkıyor. Gitgide daha çok yerde görmeye başlamaya alıştığımız GIF formatı için özel GIF oluşturma araçları yapılmış, format kendini pek çok sosyal ağa dahi kabul ettirmişti. Aynı zamanda blogların da ayrılmaz birer parçası olmayı kısa zamanda başaran GIF formatı, Twitter'da da kullanılmaya geçtiğimiz yaz başlamış, sonrasında Facebook da GIF formatını desteklemeye başlamıştı.

tumblr-tv-istanbul-search

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.