Talep bazlı dağıtım girişimi Postmates'e 80 milyon dolar yatırım geldi

Talep bazlı dağıtım girişimi Postmates'e 80 milyon dolar yatırım geldi

Talebe bağlı gönderim servisi Postmates, D serisi yatırım turunda aldığı büyük yatırımla iş modelinin tutarlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Normalde servis elemanı olmayan yerlerden sizin adınıza alışveriş yapan ve siparişinizi kapınıza getiren Postmates, 400 milyon doları aşan bir değerlemeyle 80 milyon dolarlık bir yatırıma daha imza attı. Yatırım turuna öncülük eden girişim sermayesi şirketi ise Tiger Global Management oldu. Tura Hasan Aslanoba da 250 bin dolar ile katıldı.

WSJ'de çıkan habere göre Postmates CEO'su Bastian Lehmann, Postmates'in 2.5 milyon teslimatı geçtiğini belirtiyor. Hizmet verilen bölge sayısı 28'e çıkarken, brüt kazanç 2014'e göre 10 kattan fazla büyümekte. Yıl sonunda beklenen gelir 100 milyon dolar ve saatte 25 dolara kadar kazanan Postmates dağıtıcılarının sayısı 13 bin.

Yapılan ikili anlaşmalar sipariş taleplerini kolaylaştırıyor

Postmates Bastian  Lehman
Bastian Lehmann - Postmates Kurucu Ortağı ve CEO'su

Mevcut iş modelini Apple ve Starbucks gibi devlerle anlaşmalar imzalayarak sağlamlaştıran Postmates, 5-20 dolar arasında bir gönderim ücretiyle çalışan bir sistem.

Yeni başlatılan Postmates Merchant Program ise gönderim başına 4.99 dolar ücret karşılığında binden fazla restoranla çalışıyor. Restoranlardan sipariş tutarının %9-15'i kadar komisyon alan Postmates, bu sayede gönderim ücretlerini düşürebiliyor.

Postmates'in iş modelini genişleteceği yönünde bazı açıklamalar da yapan Lehmann, fazla detay veriyor ama ücret bölüşümü ve ortak sipariş teslimatını esas alan bir yenilik olacağı tahmin ediliyor.

Daha önce paylaştığımız Bolbol ve Kahvenkapinda Türkiye'de Postmates modelini uygulayan ilk örneklerden. Şu aşamada işlerin nasıl gittiğini  ve yakında bir başka girişimi de sizlere tanıtacağız. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.