Tencere.com yönetimini devralan Meal Box, Aslanoba'dan yeni bir yatırım aldı

Tencere.com yönetimini devralan Meal Box, Aslanoba'dan yeni bir yatırım aldı

Dün sizlerle paylaştığımız Tencere.com'un yemek gönderimine başlaması haberinden sonra Mealbox.com.tr tarafından konuyla ilgili detaylı bilgi ve yeni bir yatırım haberi aldık.

Kısa bir özet geçecek olursak; Hasan Aslanoba'nın kuruculuğunu üstlendiği Tencere.com hem kendi sipariş kanallarından hem de Yemeksepeti üzerinden sipariş almaya başladığını ve servis gönderiminin Meal Box ekibi tarafından yapıldığını paylaşmıştık.

Meal Box Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Demirhan'ın paylaştığı bilgilere göre Tencere.com'un yönetimi bir süre önce Aslanoba tarafından Meal Box tarafına devredilmiş ve şirketin geleneksel ev yemekleri alanındaki yeni markası olacak. Yemek üretimi ise Bursa'da Aslanoba Gıda'nın kurduğu özel mutfaktan sürdürülecek.

İki marka birbirinden ayrıştırılarak Meal Box ekibi tarafından yönetilecek ve geçtiğimiz hafta 4 bölgede test siparişleri almaya başlayan yeni markanın tanıtımı Temmuz başında yapılacak. Lojistik altyapı ise ortak olacak.

Hali hazırda Meal Box, bayi (franchising) sistemi ile kurduğu şube ağı ve moto-kuryeleri üzerinden sipariş gönderimi yapıyor. Tencere.com'un siparişleri de bu yolla iletiliyor ve Tencere'nin şube sayısının hızla 15'e çıkarılması hedefleniyor.

Meal Box'a Aslanoba'dan 800 bin dolarlık yeni yatırım

Murat Demirhan, Tencere.com yeniliği dışında Meal Box'ın güncel durumunu ve yeni yatırım haberini de paylaştı.

Birinci yılında 20 şubeye (15 tanesi franchise) ulaşan Meal Box, Hasan Aslanoba'dan bir kez daha, 800 bin dolarlık yeni bir yatırım almış. Toplam yatırım tutarını 3.6 milyon dolara yükselten girişim, bu yatırımı özellikle bayi (franchise) şube ağının büyütülmesi, ekibin genişletilmesi ve Tencere.com markasının tanıtımı için kullanacak.

Meal Box ev yemek siparisi

Hedef hızlı ve sıcak sipariş

Yıl sonuna kadar 41 şubeye ulaşmayı hedefleyen Meal Box'ın Genel Müdürü Murat Demirhan, yemek odaklı girişimlerden bahsederken yakın zamanda 28 milyon dolarlık Munchery.com yatırımını hatırlatıyor ama farklı olduklarını da dile getiriyor. Zira Munchery yemekleri müşterinin pişirmesi/ısıtması için soğuk olarak servis ederken Meal Box, her gün 60 farklı ev yemeğini sıcak şekilde sunuyor.

Son olarak Çekmeköy ve Bahçeşehir şubeleri faaliyete başlayan Meal Box, paylaşılan rakamlara göre günde yaklaşık 4.500 kap yemek satışı gerçekleştiriyor. Toplamda sipariş veren müşteri sayısı da 50 bini geçiyor.

Yemeksepeti 'erken kalkan yol alır' düsturunca pazarın neredeyse tamamına sahip oldu ama bu durum sistemli çalışan yeni girişimlerin çıkmasına ve büyümesine engel değil. Meal Box da hem Yemeksepeti'ni, hem de kendi sipariş kanallarını kullanarak büyümesini sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.